SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alaeddin Bayram’dan Tarihi Önerge

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2013 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2013 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Alaeddin Bayram’dan Tarihi Önerge
Alaeddin Bayram, İl Genel Meclisi’nin 4 Aralık Çarşamba günkü oturumunda verdiği önerge tüm il Genel Meclisi Üyelerince takdirle karşılandı.
 
Bayram’ın verdiği bu önergenin önce İçişleri Komisyonuna havale edileceği ve tarihin gizli sayfalarında bulunan Harşıt insanının kahramanlığının gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar başlatılarak 2014 yılının Harşıt Savunması yılı olarak ilan edilmesi sağlanmaya çalışılacak. Bu önerge kabul edilerek hayata geçirildiği takdirde düzenlenen etkinliklerle Harşıt Savunması dünyaya duyurulacak.
 
Önergenin tam metni şöyle;

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA,
 
KARADENİZ'İN ÇANAKKALESİ HARŞİT SAVUNMASI
 
Belgeselci gazeteci İsmail KAHRAMAN’ın Tarih; tarihin yaşandığı yerde araştırıp yazılmalı. Tarih bilincine sahip olmak herşeye sahip olmaktır düşüncesinden hareket ederek tarih belgeselciliği yapıyoruz. Doğu Karadeniz gezimizin bugün önemli bir noktasındayız. Bir gazeteci arkadaşımın ifadesi ile “I. Cihan Harbi’nde bir Çanakale geçilemedi bir de Harşit geçilemedi.” Ruslar I. Cihan Harbinde 18 ay mücadele ettiği Harşit’i geçemediler. Harşit geçilseydi İngilizlerden önce Ruslar Osmanlının başkenti İstanbulu işgal edecekti. Harşit bu kadar önemli. Ancak bugüne kadar duyurulamadı. Doğu Karadeniz’deki gezimizin son durağı Kafkas Cephesinin son savunma hattının gerçekleştiği Harşit bölgesindeyiz... ve;
 
Mustafa KÖSE tarafından kaleme alınan “HARŞIT ÇAY`I SAVUNMASI .. VE 37. TÜMEN adlı doğu cephesini, yani 2. Çanakkale olan Tirebolu’yu anlattığı eserden alınan aşağıdaki metin “Ulusların Tarihinde önem taşıyan, dönüm noktası olan yerler vardır. Bu yerler ve yaşananların Tarihi gerçeklerini açıkça ve doğru olarak ortaya koymak, zaman tünelinde Ülke ve Ulus üzerinde tekrarlanan benzer senaryolarla sahnelenen oyun sahnelerinin ve malum tertipçilerinin hayal ettikleri planını boşa ve terse çıkarmada gereklidir. Osmanlı Devletinin çok uluslu ve dinli yapısından dolayı beklenen sonu (yoğun dış ve iç saldırı ayaklanmalar sonucu), Ulusumuzun Kuvayi Milliyeyse direnişi ve Kurtuluş Savaşıyla, Türkiye Cumhuriyeti kurularak bertaraf edilmiştir. Bugünde imkanları sınırsız malum dış ve iç güçlerin Şehit kanlarıyla çöpe attırdığımız, Sevr’i hortlatma gayretleri, bana yükselen ve lider Ülke olan, Egemen ve tam bağımsız Türkiye’nin engellenemeyecek yükselişini umutlandırıyor.”
 
Alaeddin BAYRAM
İl Genel Meclisi Üyesi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.