SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşlu’ da ki Rant Kavgası

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2012 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2012 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Çavuşlu’ da ki Rant Kavgası
Görele’de faaliyet gösteren Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu Çavuşlu Katı Atık Bertaraf tesisi üzerinde yapılan rant kavgasının Beldenin gelişmesine olumsuz etkisi olduğunu öne sürdü.
 
Siyasilerin yaklaşan yerel seçim nedeniyle Çavuşlu Belde Belediye Başkanlığı için oy peşine, bazı uyanıklarında tesisin inşaatını yavaşlatarak yapım firmasından bir şeyler koparmanın peşinde olduğunu, bazılarının ise yerleri değersizleştirerek ucuza arsa kapatmaya çalıştığını dile getiren Sinirlioğlu” bu insanlar koşmak için atağa kalkan Çavuşlu Beldesinin ayağına sıkıyorlar.” dedi.
 
Çavuşlu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Görhele Emlak Danışmanı Turhan Sinirlioğlu konuşmasında şu bilgilere değindi. Sinirlioğlu” Çavuşlu’nun ve Görele’nin geleceği çok parlak, fırsatçılar bunu kendi çıkarına heba ediyor. Bu gün Çavuşlu Beldesinde m² fiyatı 10 lira olan yerlerin 3 yıl sonra m² fiyatı 100 lira olacak, bu gün m² fiyatı 100 alan yerlerin m² ise 1000 lira olacak. Bu gün 50 bin lira olan dairenin değeri 3 yıl sonra 100 bin lira olacak.
 
Şu anda bazı uyanıklar beldeye kurulacak Katı Atık Tesisini kötüleyerek yerlerin ileride para etmeyeceğini söyleyip gariban vatandaşın yerini ucuza satın almaya çalışıyor. Biz farkında olmasak bile Trabzon ve diğer komşu illerden bu yörede insanlar yer almaya çalışıyor. Çok yakın bir gelecekte Çavuşlu fabrikasıyla Görele’de yüksek okuluyla çok büyük bir gelişme gösterecek. Bu bölgenin nüfusu 5 yıl içinde ikiye hatta üçe katlayacak. Yaşayan bunları görüp haklılığımı vurgulayacaktır.
 
Çavuşlu halkı neye karşı çıktığını bilmeden ard niyetli insanların arkasına düşüyor. Çavuşlu Beldesinde 3 yıl içinde katı atık tesisi bitmiş olacak. Hemen yanına kurulacak olan devasa fabrikada ise 1000 kişiye istihdam sağlanacak. Fabrika ile ilgili işlemler hızla devam ediyor. Özel sektör firması olacak olan kuruluşun şirketleşme, işlemi bitti. Ruhsat ve yapı izinlerinin büyük kısmı bitti. Fabrika için ilk kazma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013 yılı içinde vurulacak. Bu kurulacak fabrikada Katı atık tesisinde ayrışan atıklar yakıt olarak kullanılacak. Bu fabrika Çavuşluyu bölgenin ekonomik ve sosyal olarak kalkınmasının lokomotifi yapacak.
 
Önümüzdeki yıllarda Giresun Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulunun açılması düşünülen Çavuşlu Beldesi bölgenin parlayan yıldızı olacak. Bu gün Görele fındık memleketi olarak bilinirken kurulacak bu fabrika sayesinde önümüzdeki yıllarda fabrikasının ismiyle tanınacak“dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.