SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yollar ve Dere Yatakları Çöplük Oldu!

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2016 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Yollar ve Dere Yatakları Çöplük Oldu!
Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesislerinin mühürlenmesinden sonra ilçenin çöplerinin tekrar yol kenarları ve dere yataklarına dökülmeye başlandığı görüldü.
 
Özellikle dere yataklarına dökülen çöpler halkın tepkilerine neden olurken sosyal medya üzerinden de bu konu tartışmalara neden oldu.
 
Vatandaşların bir kısmı, çöplerin yol kenarlarını ve dere yataklarına dökülmesinden Doğankent Belediyesini sorumlu tutarken, Doğankent Belediyesi yetkilileri ise yaşanan bu olumsuzlukların sadece kendileri ile alakalı olmadığını iddia etti.
 
İlçenin hemen Gümüşhane tarafında ki çıkışına dökülen çöplerin belediye temizlik elemanlarınca hatalı bir şekilde bu alana döküldüğünü kabul eden belediye yetkilileri, Doğankent-Gümüşhane Karayolu’nun Güvenlik (Doymuş) Tüneli servis yolu üzerine dökülen çöplerin kendilerine ait olmadığını, bu çöpün Arslancık HES Baraj Gölünden toplanan çöpler olduğunu iddia ederek,   Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat ederek kendilerine çöp dökmek için yer gösterilmesini isteyeceklerini belirttiler.
 
Arslancık HES tarafından Doğankent Belediyesi hakkında dere yataklarına çöp döktükleri iddiası ile Giresun Valiliği’ne şikayette bulunulduğu ileri sürülürken, Doğankent-Gümüşhane eski karayolu üzerinde Doymuş Altı Mevkiine dökülen çöplerin Arslancık HES Firması tarafından Doğankent İlçe Merkezindeki Baraj Gölünden özel bir şirket vasıtasıyla toplatılarak, yol kenarlarına ve dere yataklarına gelişigüzel döktürüldüğü iddia edildi.
 
Doğankent Belediye Başkanlığı ve Arslancık HES arasında ilçe merkezindeki baraj gölünün çevreye verdiği zararlar konusunda yaşanan anlaşmazlığın 2 yıldır çözülemediğini ileri süren vatandaşlar şimdi de iki tarafın çöp konusunda birbirlerini suçlayarak bu kavgayı uzlaşılamaz noktaya getirilmeye çalışıldığını söylediler.
 
Çöp sorununa en kısa zamanda bir çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar, “önce dere yataklarına döküyorlar, dere yatakları ve Harşit Çayı’na dökülen çöpler yağmur ve taşkın suları ile birlikte baraj gölüne inmekte, baraj gölünden çöpler toplanarak tekrar dere yataklarına dökülmektedir. Bu durum ne kadar daha devam edecek?” diye tepkilerini dile getirdiler.
 
Konu ile ilgili olarak suçlanan Doğankent Belediye Başkanlığı ve Arslancık HES yetkililerinin en kısa zamanda kamuoyuna bir açıklama yapması bekleniyor.















 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.