SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni C.Başsavcısı Abidin Bozkan

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2013 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2013 23:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Yeni C.Başsavcısı Abidin Bozkan
HSYK Birinci Dairesi’nin dün yayınlanan 30 Nisan 2013 tarih ve 711 sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’na eski Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı iken 29 Mart 2011 tarihli HSYK Kararnamesi ile Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanan Abidin Bozkan atandı.
 

 
Dün kurumun internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre; Giresun C.Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu İzmir C.Savcılığına, Giresun C.Savcıları Mustafa Orhan Bağçalık Kayseri C.Savcılığına, Zühal Şinoforoğlu Beykoz C.Savcılığına, Mehmet Cem Kuzu Gökçeada C.Savcılığına ve Sadık Kurt Kavak C.Savcılığına, Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hâkim Uğur Kalkan Tarsus Hâkimliğine ve Hâkim Esra Şensoy Hozat Hâkimliğine, Giresun 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Durmuş Karaçalı İstanbul Hâkimliğine, Giresun 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Nahit Köseoğlu Samsun Hâkimliğine, Giresun 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Mustafa Kemal Kızılelma Küçükçekmece Hâkimliğine ve Giresun Aile Mahkemesi Hâkimi Raşit Gürbüz Bakırköy Hâkimliğine atanırken Adana C.Başsavcı Vekili Abidin Bozkan Giresun C.Başsavcılığına, Nazilli C.Savcısı Ali Daş ve Iğdır C.Savcısı Bülent Göktopal Giresun C.Savcılığına atandılar.
 

 
Atamalarla ilgili olarak Hâkimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuru şöyle ;

2013 YILI ADLİ VE İDARİ YARGI ANA KARARNAMELERİNE İLİŞKİN DUYURU
 
Dairemizin 24 Ocak 2013 tarih ve 126/127 sayılı Kararlarında belirtilen prensipler çerçevesinde 2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin çalışmalar, 30 Nisan 2013 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karar altına alınmış ve internet sitemizde yayımlanmıştır.
 
2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri, meslektaşlarımızın eşlerinin atamaları ve çocuklarının öğrenim durumlarını planlayabilmeleri amacıyla, kararname takvimine uygun olarak ilan edilen tarihten altı gün daha erken açıklanmıştır.
 
Kararname çalışmaları sırasında, bu yıl ilk defa atama başvurularının gelmesinin ardından Yönetmelik ve Prensip Kararlarında öngörülen süreler nedeniyle kararname kapsamına girenler kısa mesaj ve elektronik posta yoluyla bilgilendirilmiş, ardından kararname çalışmaları ve görüşmeleri belli bir aşamaya geldikten sonra, sürecin daha öngörülebilir olmasını sağlamak, meslektaşlarımızın taleplerini ve mazeretlerini karşılamak amacıyla kararname kapsamına girenler ile talepte bulunup da kararname kapsamına dahil edilemeyenlere durumları bildirilmiş ve varsa bu hususa ilişkin ek talepleri istenmiş, bu talepler ayrıca Dairemiz tarafından değerlendirilmiştir.
 
Kararname sonrası adli yargıda boş kalan kadrolara 3 Mayıs 2013 tarihinde, idari yargıda boş kalan kadrolara ise Temmuz ayında çekilecek kur’a kararnameleri ile atamalar yapılacaktır.

Kurulumuzun resmi internet sitesinde 25 Ocak 2013 tarihinde yapılan duyuruda da belirtildiği gibi, kararnameye ilişkin tebligatlar 14 Haziran 2013 tarihinden itibaren, belirlenecek takvim çerçevesinde iki grup halinde gönderilecek olup, ilk grupta yer alanların 17 Haziran 2013 tarihinde, ikinci grupta yer alanların ise 4 Temmuz 2013 tarihinde görev yerlerinden ayrılmaları sağlanacaktır. Buna ilişkin ayrıntılı bilgi meslektaşlarımıza ayrıca duyurulacaktır.
 
Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin 10 Mayıs 2013 tarihine kadar dilekçelerini Kurulumuza göndermeleri gerekmektedir.
 
Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin tüm yargı teşkilatına, ülkemize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederiz.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.