SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşlardan Tekin’e Altyapı Tepkisi!

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2017 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Vatandaşlardan Tekin’e Altyapı Tepkisi!
İlçenin kangren olmuş sorunlarını çözme noktasında iddialı vaatlerle vatandaşlardan oy isteyen ve her türlü siyasi görüşten oy alarak Belediye Başkanı seçilen Tekin’in, göreve başladığı 3 Nisan 2014 tarihinden itibaren ilçenin sorunlarını çözme noktasında elle tutulur bir sonuca ulaşamamasına vatandaşlardan tepki gelmeye başladı.

Seçim kampanyası sırasında vatandaşların, ‘iktidar partisi olmayan bir belediyenin hizmet veremeyeceği’ söylemlerine karşın ‘kendi projelerinin ve kaynağının hazır olduğunu, bu projeleri hayata geçirmek için genel idareden gelecek paraya ihtiyaçları olmayacağını, hibe projelerle ilçenin makûs kaderini değiştireceğini’ iddia eden Tekin’in 3 yıl içerisinde ilçede hiçbir proje gerçekleştirememesi vatandaşlar arasında hayal kırıklığına neden oldu.

Tekin’in sürekli aynı mazeretleri ortaya sürerek hiçbir icraat yapmaması, ilçenin bir 5 yılının daha heba olduğu söylentilerine yol açarken, hiçbir bütçe gerektirmeyen, ilçede ikamet edenlerin nüfusunun ilçeye aldırma noktasında bile yetersiz kaldığı eleştirilerine yol açtı.

Özellikle, eski Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı zamanında yaptırılırken birçok şaibeli söylenti ve iddialara neden olan ilçenin altyapı sorununu çözmek için başlattığı çalışmalardan bir sonuç alamayan Tekin, görevde bulunduğu 3 yıllık süreyi bu işin çözümü için harcayarak hiçbir sonuç elde edememişken diğer belediyecilik hizmetlerinin de aksamasına neden oldu.

Bu durumdan rahatsız olmaya başlayan vatandaşlar tarafından ilçenin tek sorununun alt yapı sorunu olmadığı, belediyenin öncelikle üstesinden gelebileceği sorunlardan başlayarak çözüme kavuşturması gerektiği, bütün enerjisini tek bir sorun üzerinde yoğunlaştırarak zaten yıllardır biriken sorunların daha da büyümesine neden olmaması gerektiğini dillendirmeye başladı.

Özellikle inşaat sektöründe büyük bir gerileme yaşandığını, belediye tarafından 3 yıldır ilçede çivi çakılmasına bile müsaade edilmediğini, bu konuda herhangi bir imar uygulaması veya çalışmasına da gidilmediğini ifade eden ilçe sakinleri, her şeyi altyapıya bağlamanın bir anlamı ve gerçekçiliğinin olmadığını, imar konusunda çalışma başlatılmasına da engel bir durumun bulunmadığı şikâyetlerini dile getiriyorlar.

Vatandaşlar tarafından yapılan şikayetlerden birisi de ‘Okul Yolu’ olarak tabir edilen Sadaklı Mahallesindeki İlkokul, Ortaokul ve Lise ’ye giden yolda hiçbir çalışma ve iyileştirme yapılmadığı yönünde oluyor.

Bu yolun yapımı için hiçbir gayret göstermediğini iddia ettikleri Başkan Tekin’e kızgınlıklarını dile getiren vatandaşlar, “yolun genişletilmesi gerekmektedir, bu genişleme de Başkan’ın kendi akrabalarının arazisi üzerinden olacağı için herhangi bir girişimde bulunmamaktadır. Hâlbuki ilçenin en öncelikli sorunu bu sorundur. Başkan sağdan soldan bilirkişi getirip, logar kapaklarına, Sadaklı Mahallesinde arsalara baktıracağına, minicik çocukların her gün can güvenliği olmadan gidip-gelmek zorunda olduğu bu yola öncelik versin” diye tepki gösteriyorlar.

Tekin’in ileri sürdüğü mazeretlerden bir tanesinin de yapacağı projelere engel olunduğu yönündeki iddialarına karşılık, hangi projesine hangi kurum tarafından engel olunduğu yönünde bir açıklamada bulunamaması, hâlihazırda hiçbir somut projesinin olmadığı, sadece düşündüğü şeyleri proje olarak lanse ettiği söylemlerine yol açıyor.

Doğankent halkının Başkan Tekin’den beklentisi, 3 yıldır ileri sürdüğü mazeretleri bir kenara bırakması, sürekli altyapı ile yatıp altyapı ile kalkmaması, ilçenin imar sorunları başta olmak üzere kangren olmuş sorunlarına çözüm bulması yönünde.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.