SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tamindir Gündem 41. Bölüm

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2012 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2012 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com


Tamindir Gündem 41. Bölüm

Haftalık Teknoloji Haberleri - 21.12.2012

1. Kampanya: Tamindir'den 2013'te Ücretsiz Lisanslar Kazanın

1 Ocak 2013'te sona erecek olan yılbaşı kampanyamız için tek yapmanız gereken Tamindir sosyal medya hesaplarımızı takip etmek. ESET güvenlik ürünlerinden tutun da bilgisayar bakımı programlarına kadar çeşitli yazılımların tam sürüm lisanslarını kazanabilirsiniz.

2. Steve Ballmer Yılın En Kötü CEO'ları Arasında

Microsoft CEO'su Steve Ballmer CNBC'de yayınlanan yılın en kötü CEO'su listesinde üst sıralara oynuyor. Ancak Groupon CEO'su Andrew Mason birinciliği kimselere kaptırmıyor.

3. Galaxy S3 İçin Premium Suite Güncellemesi Yayınlandı

Samsung Galaxy S3 kullanıcılarının uzun süredir bekledikleri ve Galaxy S3 için Note 2'deki çoklu pencere uygulaması gibi bazı özellikleri getirecek olan güncelleme İngiltere'de yayınlandı. Güncellemenin bir kaç hafta içerisinde tüm dünyada yayınlanmış olması bekleniyor.

4. Playstation 3 Satışları 30 Milyon Barajını Geçti

Sevilen oyun konsolu PlayStation 3 her ne kadar aradan yıllar geçse ve artık biraz eskimeye başlamış olsa da hala yüksek satış oranlarına devam ediyor ve tam 30 milyon satış barajını aşmış durumda.

5. Windows 8 Önizleme Sürümleri Önümüzdeki Ay İçerisinde Sona Eriyor

Hala Windows 8 önizleme sürümlerinden birisini kullanıyorsanız size kötü haberlerimiz var. Bir ay sonra önizleme sürümü kullandığınız bilgisayarınız kendisini kullanmanıza izin vermeyebilir çünkü Microsoft önizleme sürümlerine verdiği desteği artık çekmiş durumda.

6. WhatsApp iPhone Uygulaması Ücretsiz Hale Geldi

WhatsApp'ın iPhone uygulaması yılbaşı kampanyaları ve denemek isteyenlerin çekinmelerini engellemek için bir süreliğine tamamen ücretsiz hale gelmiş durumda. Siz de iPhone sahibiyseniz ve WhatsApp kullanmadıysanız bu fırsatı kaçırmayın.

7. Samsung, Galaxy SIII İçin Daha Yüksek Kapasiteli Pilleri Onayladı

Samsung Galaxy S3'ün içerisinde gelen 2100 mAh kapasiteli batarya her ne kadar günlük ihtiyaçlar için yeterli olsa da fazlasını isteyen kullanıcılardan dolayı Samsung 3000 mAh'lık bataryanın satışa sunulacağını resmi olarak onayladı.

8. Nokia Lumia 920 İçin Kamera Kalitesini Arttıracak Güncelleme Yolda

Nokia Lumia 920 kalitesiyle öne çıkan akıllı telefonlardan birisi oldu ancak şarj süresi ve kameradaki bazı sorunların dikkat çekmesi üzerine bu problemleri giderecek olan güncelleme çok yakında Nokia tarafından yayınlanacak.

9. Mark Zuckerberg'ten 500 Milyon Dolarlık Bağış

Mark Zuckerberg her ne kadar Facebook konusunda yürüttüğü politikalarla eleştirilse de kendisinin Bill Gates'i örnek aldığı ve bağışlarla servetini dağıtmaya çalışacağının işaretini şimdiden verdi. ABD'de bir eğitim vakfına tam 500 milyon dolar bağışlayan Zuckerberg önümüzdeki yıllarda da buna devam etmek istiyor.

10. Twitter Aylık 200 Milyon Aktif Kullanıcı Barajını Aştı

Genç yaşlı herkesin kullanmaya başladığı Mikro blog servisi Twitter büyümesini sürdürüyor ve 200 milyon kullanıcıyı geçmiş durumda. Yakın zamanda tweetleri indirme özelliğini de aktif hale getiren servis yenilikleriyle ziyaretçileri kendine çekmeye devam edecek.

11. Google Maps Sonrası iOS 6 Yüklemeleri Arttı

Uzun süredir beklenen iOS Google Maps uygulamasının ardından Apple mobil ürünlerini kullananların iOS 6 işletim sistemine geçişleri hızlandırdıkları istatistiklerle doğrulandı. Apple haritalara karşı büyük bir zafer ilan eden Google ise durumdan memnun.

12. Instagram Açıkladı: Fotoğraflarınızı Satmayacağız

Kullanıcı fotoğraflarını reklam malzemesi yapacağına dair iddialar ile suçlanan Instagram'ın CEO'su Kevin Systrom sözleşmede yer alan maddelerin yanlış anlaşıldığını ve kullanıcı resimlerini satmak gibi bir amaçları olmadığını açıkladı.

13. Samsung Galaxy Note 2 ve Galaxy S3'te Büyük Tehlike

Samsung Galaxy Note 2, S3 ve S2'de yer alan bir güvenlik açığının izinsiz kişilerce telefonunuzdan çeşitli işlemler gerçekleştirilmesine yardımcı olduğu ortaya çıktı. Sorunu fark ettiklerini onaylayan Samsung bir çözüm üzerinde çalışıyor.

14. Organik Li-ion Piller Birkaç Yıl İçerisinde Bizlerle

Daha yeşil bir teknoloji için çalışan bilim adamları tamamen organik bileşikler yardımıyla çalışacak Li-ion piller üzerinde araştırmalar yapıyorlar. Önümüzdeki yıllarda büyük ilerleme kaydetmeyi bekleyen araştırmacılar böylece giderek artan elektronik kirliliğin de önüne geçmeye çalışacaklar.

15. Samsung Cep Telefonu Kralı Nokia'nın Yerine Geçiyor

Uzun yıllardır dünyadaki en çok cep telefonu satışını gerçekleştiren Nokia maalesef tahtını bu ay Samsung'a bırakmak zorunda kaldı ve çıkarttığı Windows Phone 8 destekli Lumia 920'ye rağmen Samsung karşısında direnmekte zorlandığını gösterdi.

Tamindir Gündem 41. Bölüm ve daha fazla teknoloji videosu için Tamindir.com'u ziyaret edebilirsiniz.




Kaynak: http://teknoloji.milliyet.com.tr/tamindir-gundem-41-bolum/tamindir/haberdetay/31.12.2012/1649640/default.htm



Etiketler: Google , Samsung , iPhone , Nokia , Google Maps , Playstation , Twitter , Playstation 3 , Ten , 2013 , Instagram , Mark Zuckerberg , Windows 8 , Kampanya , Galaxy S3
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.