SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sadaklı Mahallesi Boşaltılıyor

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2013 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2013 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Sadaklı Mahallesi Boşaltılıyor

Doğankent Kaymakamlı ve İmam-Hatip Okulu’nun bulunduğu bölgede Doğankent Şehir Merkezinin Tirebolu’dan giriş yeri ile Sağlık Ocağına kadar olan alanda birçok binanın yıkılması ve dolgu yapılması için Doğuş Holding Şirketi ile bina sahipleri arasında anlaşma sağlandığı belirtildi.

Yapılan anlaşmaya göre; bina sahipleri m2’si 620 TL’den olmak üzere şirketten binalarının m2 değeri ölçüsünde para alacakları, buna göre 100 m2 bir evin toplam değerinin 62 bin TL civarında bir değeri olacağı ifade ediliyor.



Alınan bilgilere göre; mahallede 21 Mart’a kadar binalarını tahliye ederek içerisindeki eşyalarını boşaltan hak sahipleri paralarını alırken, 21 Nisan’a kadar boşaltacak olanlar ise binalarının parasını 21 Nisan’dan sonra alacaklar.

Binaların tahliye işlemlerinin Mayıs ayı başlarına kadar bitirilmesi planlanıyor.

Doğuş Holding A.Ş. Mayıs ayı içerisinde binaların yıkımına başlayacak ve ardından mevcut bölgenin dolgu işlemleri gerçekleştirilecek. Sonrasında arsa ve bina sahipleri tekrar arazilerine sahip olacaklar.



Bölgede arsası bulunan ancak üzerinde bina bulunmayan hak sahiplerine herhangi bir ücret ödenmemesi ayrı bir muamma oluştururken, dolgu çalışmaları bittikten sonra üzerine bina yapılması zemin etüdü yönünden riskli bulunabilme ihtimalide göz önünde bulundurulduğunda bu bölgenin sonraki yıllarda yeşil alan, park ve bahçe olarak kullanılabileceği ihtimalini akla getiriyor.



Binaların tahliye edilmesi sırasında ilginç görüntülerde ortaya çıkıyor. Buna en çarpıcı örneklerden biride; binasını boşaltmaya başlayan bir vatandaşımızın tahliye ettiği binasının içinden anayola teleferik kurarak binada bulunan inşaat malzemelerini anayola çekiyor.



Tahliye işlemleri son hızla devam ederken, Barajda 2013 sonbahar ile birlikte su tutulmasının planlandığı bildirildi.

Doğuş Holding A.Ş. tarafından Arslancık HES çalışmaları başlarken Mahalle nüfusunun yoğun olarak bulunduğu eski Karayolları Bakım Şantiyesi’nin bulunduğu bölgedeki birçok bina istimlak edilerek tahliye edilmiş, şimdi ise mahallenin kalan bölümünün de nüfusu yoğun olduğu binaların tahliye edilmesi sonucu, ilçenin zaten en az nüfusa sahip mahallesi olan Sadaklı Mahallesinin idari durumunun da önümüzdeki günlerde tartışma konusu olabileceği ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor. Zira bu istimlak ve tahliyelerden sonra mahallede yaşayan nüfus sayısı rakamsal olarak 50 kişinin altında kalacak gibi gözükmektedir.

KAYNAK: Süttaşı Haber Sitesi


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.