SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömer Türk ile Yola Devam

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2013 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2013 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Ömer Türk ile Yola Devam
Açılış konuşması ve yoklama yapıldıktan sonra Divan başkanlığı seçimine geçildi. Dernek başkanı Ömer Türk, divan başkanlığına Mehmet Akbulut önerdi ve oy birliğiyle Mehmet Akbulut divan başkanlığına seçildi.
Mehmet Akbulut Olağan genel kurulunun gündem 1. ve 2. maddeleri gereği açılış ve yoklamanın yapıldığını belirterek katılımcıları Atatürk ve silah arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti. Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla birlikte genel kurulun Yönetim ve Denetim kurulu raporlarının okunmasına geçildi.
Derneğin 9. Dönem faaliyet raporunu Başkan Ömer Türk okudu. Türk “Derneğimiz çeşitli zaman aralıklarıyla dernek lokalimizde üyelerimizle dayanışmayı artırmak amacıyla kahvaltılar düzenledik. Şenevler Camiinde şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden üyelerimiz için mevlit okuttuk. Her yıl düzenli olarak üyelerimize iftar yemeği veriyoruz. Üyelerimiz ve hemşehrilerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Üyelerimiz ve hemşehrilerimizin yüksekokulda okuyan öğrencilerine yönelik burslar verdik. Doğankent’teki öğrencilerimize yönetimdeki arkadaşımız Kamil Temiz önderliğinde İTÜ de bir gezi programı düzenleyerek öğrencilerimize üniversite havasını tattırmaya çalıştık. Dernek Lokalimize LİG TV bağlayarak üyelerimizin karşılamaları kendi ortamlarında huzur içinde seyretmelerini sağladık. Bunun yanında SABES Tıp merkezi ile yaptığımız anlaşma ile üyelerimizin sağlık alanında da menfaat sağlamaya çalıştık. 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle kadınlarımıza bir eğlence tertipledik. Çocuklarımıza ve kadınlarımıza ayrı bir ortam sağlamak için çalışmalar yaptık ancak yeterli katılım olmayınca bu projemizi hayata geçiremedik. Derneğimize SMS hattı kurarak sistemimize kayıt olan üyelerimize faaliyetlerimiz hakkında bilgi veriyoruz. Ayrıca derneğimizin web sitesini (www.dogankentcevder.com) kurduk. Bunun yanında Başta Beykozlu Giresunlular olmak üzere çevremizdeki derneklerle uyum içinde çalışmaya özen gösteriyoruz. Derneğimizin üye sayısını artırmaya çalışmanın yanında üyelik görevlerini yerine getirmeyen üyelerin de üyeliklerini düşürdük.
 
Denetleme raporunu okuyan Kamil Temiz, “Yaptığımız denetimlerde derneğimizin hukuka aykırı bir faaliyet içinde olmadığı, gerekli belgelerin gerektiği şekilde tutulduğunu tespit ettik.” Dedi.
 
Yönetim ve Denetim Kurulu raporunun ibrasının ardından Ömer Türk tarafından kesin hesap ve tahmini bütçe okundu.
 
Yönetim kurulunun seçilmesi için yönetim listesi hazırlayanlardan divan başkanlığı listelerini divana vermelerini istedi. Ömer Türk hazırladığı yeni yönetim listesini divan başkanlığına sundu. Divan başkanı başka bir listenin olup olmadığını sordu ve başka bir liste verilmedi.
 
Divan başkanı Ömer Türk’ün verdiği listeyi okuyarak üyelerin oyuna sundu. Ömer Türk’ün listesi üyelerin oy birliği ile kabul edildi.
Derneğin yeni yönetim listesinde yönetim kurulu; Ömer Türk, Yunis Meral, Ali Şen, Haydar Kabadayı ve Uğur Şahin’den oluşurken Denetleme Kurulu; Kamil Temiz, Hüseyin Bayram ve Turgut Tekin’den oluştu.
Oylamanın ardından söz olan Ömer Türk “Yönetim listesini oluştururken nelere dikkat ettiğini üyelere açıkladı. Türk “Daha önceki bir çok seçimde de yönetim için liste verilmedi, yönetim listesi genel kuruldaki üyeler arasında seçilerek yapıldı. Burada seçim yapılırken de köylerden bazı arkadaşların yönetime yazılması istendi. Ancak seçim sonrasında bu yönetim kurulları uyum içinde çalışamadı. Bu nedenle bu yönetim listesini oluştururken derneğimize ve insanlarımıza yararlı olduğunu düşündüğüm arkadaşlardan ve gençlerden kurmaya özen gösterdim. Bir sonraki seçimde yönetime talip olmayı düşünmüyorum. Genç arkadaşlarımıza dernekçiliği öğreterek sonraki dönemlerde onların daha etkin şekilde yönetimde olmasını hedefliyorum” dedi.
 
Ömer Türk, derneğin kuruluş aşamasında Bağcılarda bulunan Doğankent Derneğinin şubesi olarak açılması planlandığı ancak isteğin kabul edilmemesi üzerin derneğin kurulduğunu belirtti.
 
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan birçok üyenin ortak fikri dedikodudan uzaklaşarak kişiler bazında değerlendirme yapılmadan derneğin bir adım daha ileri götürülmesi yönünde görüş beyan edildi. Derneğin Tarihi ve turistik yerlere gezinin yanında eğlenceler de tertiplemesi önerildi.
Mehmet Akbulut “Bende burada yöneticilik yaptım, çevremizdeki bir çok derneğin bizim gibi güzel bir mekanı yok. Buraya arkadaşlar güzel yatırımlar yaptılar. Güzel bir ortamımız var. Bundan sonraki hedefimiz üstüne koymak olmalıdır. Birçok dernek yöneticilerinin maddi katkılarıyla ayakta duruyor. Bu da bu derneklerin bir ileri iki geri gitmesine neden oluyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için çalışmalar yapmak gerekir.” dedi.

Abdullah Öner Meral “Bugünden itibaren küslüklerimizi, eleştirilerimizi bir kenara bırakıp yönetimimizle uyum içinde çalışmaya, onlara yardımcı olmaya çalışalım. Yaşadığımız ilçenin sorunlarından uzak durmayarak dernek olarak yaşadığımız yerde de etkin olalım. Bu etkinliği elde etmenin yolu da birlikten, birlikte hareket etmekten geçiyor. Bu anlamda dernek faaliyetlerimize katılımcı olalım. Dedi.

Yunis Meral “Dernekteki çalışmalarımızda yönetici olarak yalnız kalıyoruz, Ömer Arkadaşımız Beykozlu Giresunlular Derneğinde de yönetim kurulu üyesi. Bu derneğin faaliyetlerine doğanketli arkadaşlarımız ilgi göstermediğinden Ömer arkadaşımız burada yalnız kalıyor. Beykozlu Giresunlular Derneğinin faaliyetlerinde de Ömer arkadaşımızı yalnız bırakmamak gerekiyor.” Dedi.

Son olarak söz alan Ömer Türk, “Birçok etkinlik yapıyoruz, yapmakta istiyoruz ancak bu etkinlikler üyelerimizin ve hemşehrilerimizin katılımıyla yapılıyor. Bizim en çok sitemimiz de katılımın az olmasındandır. Katılımın daha fazla olması bizi daha da şevklendirecek, yeni projeler üretmemizi sağlayacaktır.” dedi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.