SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muttab (Altı Şehitler) Köprüsü Resmen Açılıyor

Tirebolu-Doğankent yolunda yapımı 65 günde tamamlanan Altı Şehitler (Muttab) Köprüsünün resmi açılışı 30 Aralık Çarşamba günü saat 11.15’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2022 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Muttab (Altı Şehitler) Köprüsü Resmen Açılıyor

Tirebolu-Doğankent yolunda yapımı 65 günde tamamlanan Muttab Köprüsünün resmi açılışı 30 Aralık Çarşamba günü saat 11.15’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılacak.

Giresun’da 22 Ağustos Cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar sonucunda meydana gelen sel felaketinde yıkılan menfezin yerine yapılan köprünün tüm imalatlar bitirilerek çalışmalar tamamlandı.

Tirebolu-Doğankent (KN: D877) karayolunun 9.Km’sinde yer alan menfez 22 Ağustos tarihinde yağan aşırı yağışlar sonucunda çökmüş, bir jandarma aracı ile bir iş makinası çöken menfezden aşağı düşmüş, araçtaki 5 Jandarma personeli ile iş makinasındaki 1 Greyder operatörü sel sularına kapılarak kaybolmuştu. Sele kapılarak şehit olan 5 jandarma personelinin cansız bedenlerine yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucunda ulaşılırken, kaybolan Greyder operatörü ise tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Arama-Kurtarma çalışmaları nedeniyle yapımına bir süre başlanılamayan köprü inşaatına, yüklenici firma Cetaş İnşaat ile 16 Ekim’de imzalanan sözleşmenin ardından fiilen 27 Ekim tarihinde başlanılandı.

Köprü inşaatının yapımıyla ilgili kamuoyunu manipüle edici birçok spekülasyon ve dezenformasyon içerikli paylaşım ve haberler yapılmasına rağmen, yetkililerin ilk gün açıkladığı gibi çalışmalar söz verildiği gibi yıl sonu gelmeden tamamlandı.

Muttab Köprüsü adıyla yapımına başlanılan köprü 3 açıklıklı olarak inşaa edilmiş olup, Tirebolu-Doğankent istikametindeki ilk açıklığın uzunluğu 30,35 metre, ikinci açıklığın uzunluğu 31,70 metre, üçüncü açıklığın uzunluğu 30,35 olmak üzere toplamda 92,40 metre uzunluğundadır.

Üstyapı genişliği 12 metre olan köprünün her bir açıklığında 8 tanesi 120 santimetre yüksekliğinde olmak üzere, toplam 24 prekast kiriş yer alıyor. Tirebolu istikametindeki A aksındaki ayağın yüksekliği 6,88 metre taban genişliği 8,40 metre, B aksındaki orta ayağın yüksekliği 22,28 metre taban genişliği 9,60 metre, C aksındaki orta ayağın yüksekliği 22,19 metre taban genişliği 9,60 metre ve D aksındaki Doğankent istikametindeki ayağın yüksekliği 6,60 metre taban genişliği 8,40 metre olup köprü inşaatı olağanüstü bir çabayla 2 ay gibi kısa bir sürede tüm imalatlar tamamlandı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.