SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji Uyardı : “Karakış Etkili Olacak”

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2013 02:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2013 02:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Meteoroloji Uyardı : “Karakış Etkili Olacak”
KAR YAĞIŞI SALI VE ÇARŞAMBA GÜNÜ YOĞUN OLACAK
 
Halen Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde kar şeklinde devam eden yağışların, bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli (30-50 km/s) kuzeybatılı rüzgarla (Karayel) birlikte beklenen hissedilir derecedeki sıcaklık düşüşü nedeniyle bölge genelinde kar yağışına dönüşmesi, Salı ve Çarşamba günleri bölgede yoğun olarak devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar, Çığ Tehlikesi, Buzlanma ve Don Olayı) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
ZİRAİ DON UYARISI
 
Ülkemiz Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisindedir. Bu nedenle; Karadeniz kıyı şeridinde hafif, kıyıların iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli, kuzey, iç ve doğu bölgelerde çok kuvvetli don olayı beklendiğinden, zirai üretim faaliyetlerine devam eden üreticilerimiz başta olmak üzere ilgilerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.
 
ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT
 
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte görülen yoğun kar yağışlarının oluşturduğu taze kar örtüsü nedeniyle yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.