SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KÖYDES Encümenleri Belli Oldu

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
KÖYDES Encümenleri Belli Oldu
Yapılan toplantıda 30 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu yenilenen İl Genel Meclis Üyeleri ve Köy Muhtarları arasından KHGB’nin yeni dönem birlik encümen üyeleri belirlendi.
 
Doğankent KHGB Tüzüğü gereğince birliğin 2’si il genel meclis üyesi ve 2’si de köy muhtarlarından oluşan birlik encümenliğine; ilçenin 2 tane il genel meclis üyesi olması nedeniyle, ikisi de Çatak Köyü’nden olan Ak Parti’den İl Genel Meclis Üyesi seçilen Fatma Dil ve MHP’den İl Genel Meclis Üyesi seçilen Hayati Bayram seçimsiz olarak birlik encümeni olurken, İlçede toplam 9 köy muhtarından 5 tanesi 2 kişilik muhtar kontenjanından birlik encümenliğine girebilmek için gizli oyun kullanıldığı seçime aday oldu.
 
TEKİN VE KARAGÖL BİRLİK ENCÜMENİ SEÇİLDİ
İl Genel Meclis üyelerinin ve adayların kendine oy kullanabildiği seçimlerde;  Güdül Köyü Muhtarı Halil Karagöl 7 oy, Doymuş Köyü Muhtarı Cevdet Tekin 5 oy alarak birlik encümeni seçildi.
 
Seçime katılan diğer adaylardan Çatak Köyü Muhtarı Yakup Kabadayı 3 oy, Oyraca Köyü Muhtarı Selahattin Cihan 1 oy ve Söğütağzı Köyü Muhtarı Hüseyin Aslan 1 oy aldı.
 
Doğankent KHGB Birlik Encümenliğinde 2 tane Çatak Köyü’nden İl Genel Meclis Üyesi’nin birlik encümeni olmasına rağmen Çatak Köyü Muhtarı’nın da adaylığını koyması adaletli temsil noktasında gelecekte ne tür sıkıntılar ortaya çıkacağının da bir göstergesi oldu.
 
SARI VE MINDIZ MÜTEVELLİ ÜYESİ SEÇİLDİ
Geçtiğimiz hafta Doğankent Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Vakıf Mütevelli heyetine de 9 köy 5 mahalleden oluşan toplam 14 muhtar içerisinden 1 mahalle ve 1 köy muhtarı seçimle mütevelli heyeti üyeliğine girmişlerdi. Bu seçimler sonucunda da Yenimahalle Muhtarı Mustafa Sarı ve Kozköy Köyü Muhtarı Yılmaz Mındız, Vakıf Mütevelli Heyeti üyesi oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.