SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kavraz Çikolata & Kahve İşletmesi Törenle Açıldı

Vali Enver Ünlü, Doğankent Kadın Kooperatifi tarafından hizmete hazırlanan Kavraz Çikolata & Kahve işletmesinin açılış törenine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2023 00:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2023 00:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Kavraz Çikolata & Kahve İşletmesi Törenle Açıldı

Vali Enver Ünlü, Doğankent Kadın Kooperatifi tarafından hizmete hazırlanan Kavraz Çikolata & Kahve işletmesinin açılış törenine katıldı.

Doğankent’te görev yaptığı dönemde Kaymakam Cafer Ekinci’nin öncülüğünü yürüttüğü, Doğankent Belediyesi ve esnafların destekleriyle, dokuz kadın katılımcı tarafından 22.03.2022 tarihinde “Doğankent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” adıyla kurulan kooperatifin ilk üretim ve satış işletmesi Vali Enver Ünlü’nün de katılımıyla 30 Aralık Cuma günü, Doğankent ilçesinde hizmete açıldı.

Açılış törenine Vali Enver Ünlü, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Kadir Aydın, Doğankent Kaymakam V. Mustafa Mücahit Ayan, Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, Görele Belediye Başkanı Av. Tolga Erener, siyasi parti yetkilileri, ilçe protokol üyeleri, STK temsilcileri ve muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Açılış programında konuşan Vali Ünlü, Harşit Vadisinin önemine dikkat çekerek “Harşit Vadisinde, Harşit Savunmasında vatanını savunan ninelerimizin torunları bugün Harşit Vadisinde yetişen nadide ve kaliteli fındığı çikolata ile harmanlayarak birbirinden lezzetli ürünler elde etmişlerdir.

Doğankent Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından hayata geçirilen ve markalaşan 'Kavraz Çikolata', ilimizde 2019 yılında temeli atılan Kadın Kooperatiflerimizin, imkan verildiğinde neler başarabileceğinin en güzel örneklerinden bir tanesidir." dedi.

Vali Ünlü, Kavraz Çikolata'nın başarı hikayesi yazacağını inandığını belirterek "Bizde Valilik olarak, Kadın Kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması için yerine getirilmesi gereken tüm hususların destekçisi ve takipçisi olacağız." cümlelerine yer verdi. Ayrıca ilimizin markası olan 'Kavraz Çikolata'nın tanıtımı için başta Valiliğimiz olmak üzere bütün kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın ikramlarını ve hediyelerini 'Kavraz Çikolata'dan alarak yapması çağrısında bulundu. Örnek olması için de Valilik adına ilk siparişi verdi.

Vali Ünlü, konuşmasını "Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve bölgemizin en önemli tarım ürünü olan fındığa katma değer sağlayarak marka oluşturan, üretim yaparak ilçemiz ekonomisine katkı sağlayan Doğankentli kadınlarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca ilçemizdeki kadınlara umut ışığı olan kooperatif üyelerimize, Kavraz Çikolatalarının üretiminden satışına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bereketli ve bol kazançlar diliyorum. Sevgi ve saygılarımla, kalın sağlıcakla…" sözleriyle tamamladı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından satış noktasını gezen Vali Ünlü, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın ve konuklarla birlikte ürünleri inceleyip üretim aşamalarıyla ilgili kadın girişimcilerden bilgi aldılar.

Kadın girişimciler tarafından işletme ile ilgili olarak; bölgemizde özel bir yere sahip olan Harşit vadisi fındığı kullanılarak Belçika Çikolatası ile harmanlanıp birbirinden lezzetli çikolata ve minvali ürünler yapıldığı, ayrıca pasta, börek, kuru gıda, kahvaltılık ve çay servislerinin de bulunduğu ve yöresel ürünlerin de yer aldığı bilgisi verildi.

Kadın girişimciler, Vali Enver Ünlü’nün her zaman yanlarında olduğunu belirterek, destekleri için ayrıca teşekkür ettiler. 

Vali Ünlü, açılış sonrası “Milletvekillerimiz Sn. Cemal Öztürk ve Sn. Kadir Aydın ile birlikte Doğankent Kadınlar Kooperatifimizin bereketli Harşit Vadisi'nde yetişen fındıklarla ürettikleri muazzam lezzetleri tadabileceğiniz Kavraz Çikolata ve Kahvenin açılışını yaptık. Hayırlı olsun." paylaşımında bulundu.

KAYNAK : Haberi Kaynağından Okumak İçin Tıklayınız!...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.