SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hizmet Aşığı Kaymakam!

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Hizmet Aşığı Kaymakam!
Doğankent ilçesinde 16 Ocak Pazartesi göreve başlamasının ardından, makamda sadece resmi evrakları incelemek için oturan Kaymakam Ayvat, vatandaşların sorunlarını iletmek için kendisine gelmesini beklemek yerine, kendisi vatandaşların ayağına kadar giderek vatandaşların talep ve şikâyetlerini yerinde görüyor.

Göreve başlamasının üzerinden iki ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen gitmedik köy ve mahalle bırakmayan Kaymakam Ayvat, köy ve mahalle ziyaretleri kapsamında ilçenin Oyraca Köyü’nü ziyaret ederek vatandaşlarla buluşarak sorunlarını dinleyerek, taleplerini aldı.

Köy halkının öncelikli talep ve şikayetleri arasında yer alan yol sorununa el atan Kaymakam Ayvat, köy halkının sıklıkla kullandığı ancak dar olduğu için araçların zorlukla döndüğü virajın genişletilmesini için talimat verdi. Ayvat’ın talimatı üzerine söz konusu viraj iş makinası ile genişletilerek sorun çözülürken, bazı vatandaşların yeni yol taleplerinde bulunması üzerine bölgede inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonucunda, talep edilen yolun yapılması uygun bulundu.

Yeni yapılması planlanan yol güzergâhında arazisi bulunan vatandaşların muvafakat vermesi halinde yol yapım çalışmalarına hemen başlanabileceğini belirten Kaymakam Ayvat, “Oyraca Köyümüzde vatandaşlarımızla yaptığımız toplantıda sorunlarını dinleyerek, talep ve şikayetlerini aldık. Vatandaşlarımızın bizden öncelikli talepler genellikle ulaşım yönünden oldu. Mevcut yollarda gerekli bakım ve onarım çalışmalarımız devam etmektedir. Bu noktada, acil olarak yapılması gereken noktalarda yol genişletme çalışması yaptırdık.

Yine vatandaşlarımızın Harşit Çayı üzerinden yaya ulaşımı olarak kullandıkları asma köprünün eskiyen tahtalarını yenileyeceğiz. Yeşiltepe Mahallemizde bir vatandaşımızın evine giden patika yolu da kadastral sınırlar içerisinde kalarak genişleteceğiz. Oyraca Köylülerimizin yeni ham yol talebini de yol güzergahında arazisi bulunan vatandaşlarımızın muvafakat vermeleri halinde yapmaya hazırız. Biz Kaymakamlık olarak talep edilen güzergahta yol yapım çalışmalarında bulunmaya hazırız ancak arazi sahiplerinin mutlaka onayı gerekmektedir” diyerek getirilecek hizmetlerin aksamaması için vatandaşların da kamu kurumlarına yardımcı olmasını istedi.

Kaymakam Ayvat’ın göreve geldiği günden itibaren halk ile iç içe olması, sorunları yerinde görerek kısa sürede çözüme kavuşturmak için ilgililere talimat vererek, bizzat çalışmaları takip etmesi ilçe halkı tarafından “Tam bir hizmet aşığı” tanımlamaları ile memnuniyetle karşılanıyor.
















Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.