SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halil İbrahim Alim, Doğankent'ten Aday Adayı Oldu

Doğankent İlçe sakinlerinden Halil İbrahim Alim, AK Partide belediye başkan aday adayı olmak için adaylık müracaatını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 10:42
Kaynak: Osman Alim
https://www.dogankentgazetesi.com
Halil İbrahim Alim, Doğankent'ten Aday Adayı Oldu

Doğankent’te 31 Mart Yerel Seçimleri için adaylık yarışı başladı. İlçe sakinlerinden Halil İbrahim Alim, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Doğankent belediye başkan aday adayı olmak için adaylık müracaatını yaptı.

Doğankent ilçesinde esnaflık yapan Alim, evli ve 4 çocuk babası. AK Parti’den 2004-2009 yılları arasında Doğankent belediye meclis üyesi olarak da görev yapan Alim, o dönemlerde zaman zaman belediye başkan vekilliği de yapmıştı.

Aday adaylığı için resmi müracaatını yapan Alim “AK Partinin Doğankent’te ilk üyelerindenim. Her daim partimin yanında oldum. Maddi ve manevi olarak da her daim olamaya devam edeceğim. Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde partimden belediye başkan aday adayı olmak için müracaatımı yaptım. Hayırlısıyla, hayırlı bir yola çıktık. Allah mahcup etmesin İnşallah” dedi.

Alim’in aday adaylığı müracaatını ilk olarak sosyal medya üzerinden, Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi (Gazeteci) Kamil Patan paylaştı. Patan, yaptığı paylaşımda “ Seçime artık kısa bir zaman kaldı ve belediye başkanlığı için aday adayları bende varım diyerek siyasi arenada yerini almaya başladı. Çocukluk arkadaşım, kıymetli dostum, Halil İbrahim Alim'de dün (17.11.2023) itibariyle aday adaylığı dosyasını yetkili mercilere teslim ettiğini belirterek ‘bende hizmete talibim’ dedi. Sevgili kardeşime hizmet yarışında başarılar dilerim. Yolun açık olsun dostum” ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere; AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "17 Kasım'da bitecek olan aday adayı müracaatlarımız, il başkanlarımızın talebi ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın takdirleriyle 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'a kadar uzatılmıştır." bilgisini vermişti.

Yavuz, teşkilat temayül yoklamasının ise 26 Kasım Pazar 10.00-16.00 arasında yapılacağını bildirdi.

Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un, "Seçim dönemi" başlıklı 8. maddesi, "Mahalli İdareler seçimleri beş yılda bir yapılır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın mart ayının son pazar günü oy verme günüdür." hükmünü içeriyor.

Bu nedenle 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimi için seçim takvimi 1 Ocak'ta başlayacak.

Haber : Osman Alim

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.