SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görevini Yapan Muhtara Gözdağı!

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2013 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2013 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Görevini Yapan Muhtara Gözdağı!
Doğankent ilçesi Yeniköy Köyü Muhtarı Sadık Kılıç’ın Giresun Valiliğinin yayınlamış olduğu yaylalardaki kaçak yapılaşmanın önlenmesi hakkında ki genelgesine istinaden, Doğankent kaynaklı internet haber sitelerinde çıkan (Kaçak ev Yaptıran bürokratlar kim?) başlıklı haber hakkında Doğankent Belediyesine Bilgi Edinme kanunu gereğince yaptığı başvuru ve suç duyurusu dilekçesinin ardından Belediye Başkanlığı’na bağlı görevlileri tarafından Muhtar Kılıç’ın Kayabaşı yaylasındaki çevirgesi, herhangi bir gerekçe gösterilmeden, Mera Komisyonu veya Belediye Encümen Kararı olmadan ve ilgilisine herhangi bir yazılı tebligat yapılmadan alelacele olarak Belediye personelleri tarafından yıkıldı.
 
Muhtar Kılıç, kendilerine verilen sorumluluk gereği kaçak yapılaşma ile ilgili olarak yetkili mercilere haber verme görevini yaptığını ancak bunun karşılığında sanki kendisine niye görevini yapıyorsun denircesine hatta daha da ileri gidilerek gözdağı verilircesine tüm Doğankent halkı ve Doğankent yaylalarında kullanım hakkı bulunan diğer vatandaşlar gibi evveliyatından beri kullanmakta olduğu çevirgesinin yıkılması ile şoka uğradığını belirtti.
 
Yeniköy Köyü Muhtarı Sadık Kılıç, yapılan bu hukuksuz uygulama karşısında şunları soruyor;
 
“Doğankent Belediyesinin acele olarak benim çitimi hiçbir resmi evrak ve karar olmadan, herhangi bir tebligat yapılmadan yıkmasının altındaki gerekçeler nedir? Kaçak yapı ihbarında bulunduğum dilekçeden bir gün sonra bu işlemin yasalara aykırı olarak yapılması bana verilen bir gözdağı mı?
 
Doğankent Belediyesinin yaylalardaki kaçak yapı ve çitlere karşı çalışması başka hangi yaylalarda bulunmaktadır? Doğankent Kaymakamlığı ve Doğankent Belediye Başkanlığının sorumluluk sahası içerisinde bulunan Ağaçbaşı Yaylasında yapılan ve basında yer alan kaçak yapılara karşı herhangi bir girişimde bulunuldu mu? Buralarla ilgili olarak neden bir işlem yapılmamaktadır? Yoksa buralarda yapılan kaçak yapılarla ilgili olarak ima edilen Belediye Başkanını kendileri tanıyor mu?
 
Doğankent Yaylaları içerisinde daha önce (özellikle 2011 yılında) alınmış bulunan yıkım kararları uygulanmazken, şimdi bu kaçak yapıların yıkılması için de herhangi bir işlem yapılacak mı? Bu kararlar dururken neden hakkında yıkım kararı bulunmayan benim çitim apar-topar yıkıldı?
 
Doğankent Belediyesinin bugüne kadar yaptığı birçok hukuk dışı uygulaması karşısında, bu hukuksuzluklara hiçbir merciden dur denilmemesi şu an yaptığı bu hukuk dışı uygulamalarının temelini mi oluşturmaktadır?
 
Son olarak devletin adli ve idari kurumları ile siyasi iradenin Doğankent Belediyesinin bu hukuksuz uygulamalarına ve Doğankent’teki her şaibeli oluşumun içersinde Doğankent Belediye Başkanının adının zikredilmesine rağmen niçin herhangi bir adım atılmıyor?”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.