SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FINDIK FİYATLARI AÇIKLANDI

TMO, 2026/27 dönemi fındık alım fiyatlarını açıkladı. Giresun kalite 255 TL, Levant kalite ise 250 TL olarak belirlendi. Randevulu sistemle yapılacak alımlar 24 Ağustos 2026'da başlayacak; randevular ise 17 Ağustos'tan itibaren alınabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2026 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2026 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
FINDIK FİYATLARI AÇIKLANDI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2026/27 sezonu kabuklu fındık satın alma fiyatlarını duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yüzde 50 sağlam iç fındık baz alınarak Giresun kalite kabuklu fındığın kilogram fiyatı 255 TL, Levant kalite kabuklu fındığın kilogram fiyatı ise 250 TL olarak tespit edildi.

Yapılan bilgilendirmede, yüzde 50 randımanın üzerindeki her +1 randıman için üreticilere ek ödeme yapılacağı kaydedildi. Bu doğrultuda, Giresun kalite fındıkta kilogram başına 5,10 TL, Levant kalite fındıkta ise 5,00 TL ilave fiyat uygulanacak.

TMO, kabuklu fındık alımlarına 24 Ağustos 2026 tarihinde start verecek. Alım işlemleri geçmiş yıllarda olduğu gibi randevu sistemi üzerinden yürütülecek. Üreticiler, 17 Ağustos tarihinden itibaren TMO şubelerinden, randevu.tmo.gov.tr adresi üzerinden ya da e-Devlet kapısı aracılığıyla randevularını alabilecek.

Diğer yandan TMO, üreticilerin ürün teslimatı sırasında rutubet kaynaklı sorunlarla karşılaşmamaları adına fındıklarını yeterince kurutmuş şekilde teslim etmeleri gerektiğini vurguladı. Kurum, yeni hasat döneminin ve belirlenen alım fiyatlarının tüm üreticiler için hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.