SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Doğankent Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valisi Oldu!

Doğankent ilçesinin eski Kaymakamlarından ve hala ilçede sevilen sayılan bir mülki amir olan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valisi olarak atandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2022 01:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2022 01:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Eski Doğankent Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valisi Oldu!

Doğankent ilçesinin eski Kaymakamlarından ve hala ilçede sevilen sayılan bir mülki amir olan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valisi olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzaladığı, 11 Mayıs 2022 tarih ve 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 20 ilin Valisi değişti.  9 Vali, Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak Merkeze çekildi. 10 Valinin görev yeri değiştirilirken, 3 Kaymakam Vali oldu.  

Yeni kararname ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güren Yiğitbaşı Afyonkarahisar’a, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık Edirne’ye, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Erkan Kılıç Bolu’ya, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan Bartın’a, Mülkiye Başmüfettişi Birol Ekici Kırklareli’ye vali oldu. Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün Uşak Valisi olurken, Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine Kırşehir Valisi İbrahim Akın atandı. Kararname ile vekaleten görev yapan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Volkan Barış Göçmez asaleten atandı.

Giresun’un Doğankent ve Piraziz ilçelerinde Kaymakamlık yapan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valisi olarak atanırken, Kürtün ve Espiye ilçelerinde Kaymakamlık yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin de Şırnak Valisi olarak atandı.

Giresun’da 22 Ağustos 2020 sel felaketinden sonra, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanan, daha sonra 2021 yılında Kastamonu ilinde yaşanan sel felaketinden sonra Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine getirilen Mülkiye Müfettişi Selçuk Aslan da İller İdaresi Genel Müdürü oldu.

Vali Ali Hamza Pehlivan, ilk görev yeri olarak Nisan 2003 tarihinde Doğankent Kaymakamı olarak atandı. Başarılı bir performans sergileyerek kısa sürede ilçe halkının sevdiği ve saydığı bir Kaymakam olarak gönüllere taht kurarken sürpriz bir şekilde 6 ay sonra, Ekim 2003 tarihinde de Erzincan-Kemah Kaymakamı olarak atandı. Daha sonra 2008-2012 yılları arasında Piraziz Kaymakamlığı ve Giresun Vali Yardımcısı olarak Giresun’da 4 yıl daha görev yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.