SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankentliler Toplantısı Eyüp’te Yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2012 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2012 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankentliler Toplantısı Eyüp’te Yapıldı
İstanbul’da 2013 yılında yapılması planlanan “Doğankentliler Gecesi” öncesi organizasyon komitesi kurulması amacıyla değişik köy ve mahalleyi temsil eden Doğankentlilerin katılımıyla düzenlenen ilk toplantı, oluşuma başkanlık eden İşadamı Serkan Cihan tarafından verilen yemekle başladı ve daha sonra toplantı için ayrı bir salona geçildi.
 

Toplantıyı organize eden Doğankent Gönüllüleri Başkanı Cihan, davetlilere komite kurulumu için yapılan çağrıya katıldıkları için teşekkür etti ve daha sonra toplantıya katılan herkes tek tek kendisini tanıttı.

 
Düzenlenen toplantıya katılanlar arasında; İstanbul’daki Doğankentli işadamlarımızdan Doğankentspor Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Sorumlusu Osman Alim’de vardı.
 


Toplantıda; Doğankentliler gecesinin sadece eğlence amaçlı değil aynı zamanda tarihi ve kültürel yanlarının da olması amacıyla bir panel düzenlenmesi gerektiği, bu konuda araştırmaları olan Doğankentlilerle irtibat sağlanmasına, organizasyon komitesi kurulumu için gönüllü adayların belirlenmesi amacıyla Doğankent’in tüm kurumlarıyla irtibat kurulmasına, gecenin ekonomik ve sosyal boyutları araştırılarak, ne zaman nerede ve içeriğinin nasıl olacağı konusunda daha çok katılımcının fikrinin alınmasına karar verildi.
 

Düzenlenecek gecenin hedeflerinin de belirlendiği toplantıda; Doğankentliler isterse gurbette yapılan en büyük geceyi organize edebilir görüşü herkesin ortak noktası oldu. Gurbetteki Doğankentlilere yakışacak, tarihi ve toplumsal meselelere de değinilecek gecede, her köy ve mahallenin ortalama 100 kişilik katılımla toplamda en az Bin 400 kişilik bir gecenin planlanmasına, en uygun zamanın da 2013 yılı Nisan ayı olduğu konuşuldu.
 
 

Gece’nin Giresun Doğankentliler gecesi olacağından “hangi köyden olursak olalım hepimiz Doğankentliyiz” parolasının korunması ve gurbette birlik olunması hususlarında ortak hedefler belirlendi.
 
Alınan kararlara ilaveten; gurbette veya Doğankent’te yaşayan Doğankentlilerin 2013 yılında yapılması planlanan geceyle ilgili görüş ve önerilerinin de alınmasının önemine dikkat çekilerek, Doğankentlilerin bu konuda görüş ve önerilerini dogankentfederasyonu@gmail.com elektronik posta adresine yollamaları veya bir sonraki toplantı çağrısına mutlaka katılmaları görüşü de benimsendi.
 
Oldukça neşeli geçen toplantıda Doğankentli Kemençe Sanatçısı Şerif Pir’de çaldığı kemençe ve söylediği türkülerle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.