SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent’te Çevreyi Kirletenlere Kameralı Suçüstü!

Doğankent ilçesinde çevreyi kirletenlere idari yaptırım ve para cezası uygulanmaya başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent’te Çevreyi Kirletenlere Kameralı Suçüstü!

Doğankent ilçesinde çevreyi kirletenlere idari yaptırım ve para cezası uygulanmaya başlandı.

Doğankent ilçesinin Harşit Vadisi boyunca yol kenarlarına ve akarsu yataklarına dökülen çöp ve molozların çevre kirliği ve görüntü kirliliği oluşturması vatandaşlar tarafından tepkilere neden oluyor.

Vatandaşlardan gelen tepkiler ve şikayetler üzerine Doğankent Kaymakamlığı ve Doğankent Belediyesi tarafından defalarca yapılan uyarılara rağmen kendini bilmez kural tanımaz kişilerce dere yataklarına ve yol kenarlarına çöp dökülmeye devam ediliyor.

Artan şikayetler üzerine Giresun Valisi Enver Ünlü’nün bizzat takip ve talimatıyla, daha önce defalarca temizlenen alanlara kaçak olarak çöp ve moloz dökenler kameralı takip sistemiyle tespit edilmeye başlandı.

Özellikle Doğankent İlçesinin Güvenlik köyü mülki sınırlarında bulunan D877 karayolu üzerinde Harşit Çayı kenarına sık sık çöp ve moloz döküldüğü tespit edilmiş, bahse konu bölge Doğankent Kaymakamlığı ve Doğankent Belediye ekipleri tarafından birçok kez temizlenmiştir.

Bölgeye çöp ve moloz dökülmemesi yönünde tabela asılmış ve şerit çekilerek önlem alınmıştır. Ancak yapılan tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen bölgeye sürekli çöp ve moloz dökülmesi üzerine Giresun İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve Doğankent İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince bölgede değişik noktalara kamera sistemi kurularak çevreyi kirletenler tespit edilmektedir.

Yapılan çalışmalar sonucunda Harşit Çayı kenarına inşaat atıkları döktüğü tespit edilen bir şahsa 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 41. maddesi gereği 1.295 TL idari para cezası uygulandığı öğrenilmiştir.

Çevre kirliliğinin önlenmesi için bölgede sürekli olarak kameralı ve mobil ekiplerin takibiyle denetimlerin yapılacağı ve çevreyi kirletenlere karşı kademeli olarak artan idari yaptırımlar uygulanacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.