SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent Sele Teslim

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2014 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2014 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent Sele Teslim
Doğankent ilçesi Yeşiltepe Mahallesinde Küstük Deresinin aşırı yağışlar nedeniyle taşması sonucunda meydana gelen selde Doğankent Hidroelektrik Santrali (HES) Lojmanlarının birinci katları ile özel şahıslara ait bazı evler, araçlar ve ahırlar sular altında kaldı.
 
Dün geceden itibaren etkisini artırarak yağan yağmur, ilçenin Yeşiltepe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Küstük Deresine aşırı fezeyan getirmesi sonucunda, menfezler tıkanırken, ilçe merkezinde getirdiği olumsuzluklarla tartışma konusu olan Arslancık HES Barajının da tahliyeyi engellemesi sonucunda derenin baraja döküldüğü noktadan itibaren oluşan birikintilerin suyun yönünü değiştirmesi ile Doğankent HES Lojmanlarının tek katlı olan binaları ile 5 katlı lojmanların alt katlarını su bastı. Lojmanların bahçesindeki çok sayıda özel otomobil de sular altında kaldı.
 
Doğankent Kaymakamlığı ve Doğankent Belediyesinin yerinde müdahalesi ile lojmanlar tahliye edilirken, DSİ ve Özel Şahıslara ait ekskavatörlerle biriken fezeyanlar temizlenerek suyun tahliye edilmesine çalışılmış ancak Baraj gölü nedeniyle yapılan çalışmalar yetersiz kalınca, ortaya çıkan olumsuzluklar giderilememiştir.
 
Dün gece meydana gelen su baskınının ve selin boyutları günün ağarması ile birlikte ortaya çıkarken, Vatandaşlar; bu bölgede son günlerde her yağmurdan sonra böyle bir olayın yaşanma riski ortaya çıktığını dile getirerek, olayın vahameti de göz önüne alınarak bu olumsuzluğun biran önce giderilmesi ve yaraların sarılması için yetkililerin harekete geçmesi istendi.
 
Olayın duyulması üzerine Giresun Vali Vekili Bekir Ergök, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ile DSİ Bölge Müdürü Adil Erdoğan Yaşaroğlu ve DSİ 122.Şube Müdürü Mehmet Geldi, Doğankent’e giderek olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Vekili Ergök Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu ve Doğankent Belediye Başkan Vekili İlyas Patan'dan bilgi aldı.
 
Yetkililerden alınan bilgilere göre ilçenin birçok köyünde meydana gelen toprak kayması ve heyelanlar nedeniyle yolların ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi.
 
Yetkililer yaptığı açıklamalarda; şiddetli yağışların ilçede meydana getirdiği tahribatın boyutlarının, yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkacağını belirtirken, yaraların sarılmasının ne kadar süreceği konusunda bir bilgi verilmedi.

Video : Fatih KURNAZ


Fotoğraflar : Hakan VERGİLİ



 





 





 Fotoğraflar : Kamil EFE





Fotoğraflar : Zeki AKBULUT


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.