SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent’in En Tecrübeli Muhtarı O

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent’in En Tecrübeli Muhtarı O
Cevdet Tekin, 1999 yılında eski muhtar Ahmet Tekin’in tekrar muhtar adaylığına çıkmayınca vatandaşların ısrarları ile tek aday olarak girdiği seçimlerden Doymuş Köyü Muhtarı olarak çıkmış ve ardından 2004,2009 ve 2014 seçimlerinde kendi isteği ile muhtar adaylığına çıkmış, karşısına çıkan rakiplerine karşı 3 dönem başarılı olarak 4.Döneminde de Muhtar olmayı başararak Doymuş Köyü tarihinde de 4 Dönem Muhtar olarak adını köy tarihine yazdırma başarısı gösterdi.
 
Geçtiğimiz hafta Pazar Günü yapılan seçimlerde Doğankent’in en eski muhtarları olan Güvenlik Köyü Muhtarı Cemal Efe ve Kozköy Köyü Muhtarı Süleyman Temiz’in rakiplerine karşı kaybetmesi sonucu Doğankent ilçesinin en eski muhtarı olma özelliği de Doymuş Köyü Muhtarı Cevdet Tekin’in eline geçmiş oldu.
 
Tekin, son seçimlerde kendisine rakip olan Bünyamin Kavraz’a 4, Enver Temiz’e 7 oy fark atarak 47 oyla çok az bir farkla Doymuş Köyü Muhtarı oldu.
 
Doymuş Köyünde geçerli sayılan 130 oydan 47 oy alarak muhtar olan Tekin’in son iki dönemdir son anda muhtar adaylığına çıkan Enver Temiz’in, karşısına çıkan diğer rakibin oyunu bölmesi ile çekişmeli geçen bir yarış sonucu muhtar olduğu, Temiz’in aday olmaması halinde Tekin’in 2009 seçimlerinde Mehmet (Coşkun) Günçaldı ve 2014 seçimlerinde Bünyamin Kavraz karşısında mağlubiyete uğrayabileceği öne sürüldü.
 
Tekin’in çevresindekilere yaptığı açıklamalarda aslında tekrar aday olmayı düşünmediği ancak bazı kişilerin “dereyi görmeden paçayı sıvayarak” kendisini tekrar aday olmaya zorladıklarını, 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olmayacağını söylediği iddia edildi.
 

Tekin’in kendi köyündeki seçmenlerin desteğini her dönem biraz daha kaybetmesine karşılık, ilçede bulunan kamu kurumları çalışanları nezdinde en güvenilir ve sözüne en sadık muhtarların başında geldiği, bu nedenle de ilçede muhtarların yer aldığı komisyonların değişmez üyesi olarak her dönem bu kurullarda yer aldığı öğrenildi. Bu sayede nüfusu ile orantılı olarak bakıldığında köy yolu ağının en uzun köylerden biri olmasına karşılık büyük bölümünün beton yapılmasında Tekin’in özel çabalarının etkili olduğu belirtildi.       

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.