SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent’in Başına Talih Kuşu Kondu!...

Alagöz Maden Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Doğankent'te yapılması planlanan maden projesi için halkı bilgilendirme ve katılım toplantısı gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2023 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2023 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent’in Başına Talih Kuşu Kondu!...

Alagöz Maden Sanayi Ve Ticaret A.Ş. tarafından Giresun ilinde yapılması planlanan maden projesi için halkı bilgilendirme ve katılım toplantısı gerçekleştirilecek.

Bir süredir Doğankent İlçe Merkezi ve ilçenin Çatalağaç Köyü sınırları içerisinde maden işletmek için tesis kurulumu çalışmaları yapan Alagöz Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş. çalışma alanını genişletiyor.

Şirket, Giresun'un Doğankent ilçesi ile birlikte Tirebolu ve Görele ilçelerinde faaliyet göstererek işletme sahasını genişletmeyi planlıyor. Bakır, kurşun, çinko ve demir flotasyon tesisi ile maden ocakları kapasite artışı ve maden atık depolama tesisinin kurulması ve işletilmesi hedefleniyor.

Firmanın Doğankent’e yaptığı yatırmalar sayesinde yüzlerce kişiyi doğrudan istihdam sağlanırken, buna bağlı olarak ta esnaf ve yerli halkın refahına olumlu katkıları olacağı ifade ediliyor. Yapılan ve yapılacak yeni yatırımlarla adeta Doğankent’in başına talih kuşu konmuş oldu.

Firma tarafından yapılan açıklamada; Giresun İli, Doğankent İlçesi, Söğütağzı, Çatalağaç, Çatak Köyleri ile Süttaşı Mahallesi; Kara Dere, Delmece, Sazlı Yatak Olucaktepe, Gavraz Deresi, Nişane Mevkiileri, Tirebolu İlçesi; Eymür Köyü, Gariygen Mevkii ve Görele İlçesi; Soğukpınar Köyü, Patan Mahallesi Mevkii sınırları içerisinde “Bakır-Kurşun-Çinko-Demir Flotasyon Tesisi İle Maden Ocakları (S: 51499 Ve S: 57312 Ruhsat Numaralı IV. Grup Maden Ocakları) Kapasite Artışı ve Maden Atık Depolama Tesisi Projesi” planlandığı belirtildi.

Yapılacak çalışmalarla ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci ile ilgili 28 Kasım Salı günü halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılım toplantısı yapacak olan firma, yapacakları yatırımlarla, esnaf ve vatandaşların nefes almasını sağlamak için, bölge için büyük bir istihdam kaynağı olacaklarına dikkat çekti.

Tirebolu ve Görele ilçelerinde de faaliyet göstermeyi planlayan firma; 28 Kasım 2023, saat 13:00'de Doğankent İlçesi Söğütağzı Köyü, Camii Yanı Mevkiinde bulunan Çay Ocağı'nda vatandaşlara bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğini duyurdu.

Konuyla ilgili Giresun Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 30.10.2023 tarihli duyuruda; “Giresun İli; Doğankent, Görele, Tirebolu İlçeleri ile Kara Dere, Delmece, Sazlı Yatak-Olucaktepe, Gavraz Deresi, Nişane, Gariygen, Patan Mahallesi Mevkiinde Alagöz Maden Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Tarafından Yapılması Planlanan Bakır-Kurşun-Çinko-Demir Flotasyon Tesisi İle Maden Ocakları (S:51499 ve S:57312 Ruhsat Numaralı IV. Grup Maden Ocakları) Kapasite Artışı Ve Maden Atık Depolama Tesisi Projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun ÇED Genel Formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlatılmıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Giresun Valiliğine (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” denilirken, 01.11.2023 tarihli duyuruda ise “Giresun İli Doğankent, Görele, Tirebolu ilçesi sınırları içerisinde Alagöz Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Bakır-Kurşun-Çinko-Demir Flotasyon Tesisi İle Maden Ocakları (S:51499 ve S:57312 Ruhsat Numaralı IV. Grup Maden Ocakları) Kapasite Artışı ve Maden Atık Depolama Tesisi projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 28/11/2023 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Giresun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve GİRESUN Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.