SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent’e Tabiat Parkı

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent’e Tabiat Parkı
 Kaymakam Köroğlu’nun; ilçenin doğal güzellikleri ile tabi oluşumlar sonucu eşsiz manzaraya sahip çağlayan ve şelalelerinin turizme kazandırılması için başlattığı çalışmalar sonucu tespit edilen alanlarda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 12. Bölge Müdürlüğü Giresun Şube Müdürlüğü görevlilerince inceleme yapıldı.

Giresun Şube Müdürü Ertan Kuduban başkanlığındaki bir heyet ilçenin Çatalağaç Köyü, Doymuş Köyü ve Güvenlik Köyü sınırları içerisinde kalan akarsu yataklarındaki çağlayan, şelale ve ormanlık alanlarda bir dizi çalışma gerçekleştirdi.

Özellikle Çatalağaç Köyü Erik Deresi ile Doymuş Köyü Üzümce Deresi üzerindeki şelalelerin doğal yapısı, ulaşım sorunun bulunmaması ve etrafındaki doğal dokunun hemen hemen hiç bozulmamış olması nedeniyle, bu alanların tabiat parkı kapsamında korumaya alınarak turizme kazandırılabileceğini belirten Şube Müdürü Kuduban, söz konusu şelalelerin yanı sıra bölgenin; bitki örtüsü ve yaban hayatı özelliğine sahip, manzara bütünlüğü içinde halkın dinlenme ve eğlenmesine uygun tabiat parçalarını ifade etmesi nedeniyle çalışmalara zaman kaybedilmeden başlanılacağını ifade etti.

Kaymakam Köroğlu’da yapılan çalışmaları yerinde izleyerek “amacımız milli değerlerimizi gün ışığına çıkararak halkımızın istifade edeceği duruma getirmek ve geçmişle gelecek arasında köprü kurmak istiyoruz” dedi.

İlçedeki dinamikleri harekete geçirmek için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Ak Parti İlçe Başkanı Rüşan Özden’de yapılan çalışmaları İl Genel Meclis Üyesi Fatma Dil ile birlikte yerinde takip ederek “Kaymakamımız Sayın Uğur Köroğlu’nun daveti üzerine ilçemize gelen Milli Parklar Giresun Şube Müdürümüz Ertan Kuduban ve ekibi ile Çatalağaç (Şadu) ve Doymuş şelalelerimizin bulundukları alanların Tabiat Parkı ilan edilmesi için gerekli olan envanter çalışmasını gerçekleştirdik. Yorulmadan usanmadan titiz bir çalışma yapan Milli Parklar Giresun Şube Müdürümüz Sayın Ertan Kuduban’a çok teşekkür ediyoruz” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan tespitler sonucunda; Doymuş Köyü sınırları içerisindeki Uzun Kaya diye adlandırılan Jeolojik oluşumun yörede ender bulunan bir özelliğe ve güzelliğe sahip olması nedeniyle korunması gerekli olan tabiat varlığı olduğuna dikkat çekilerek, aynı zamanda ulaşım sorunu olmaması nedeniyle turizm amaçlı değerlendirmeye de alınabileceği belirtildi.

Yine aynı bölgeden geçen yaklaşık 250-300 yıl önce yapıldığı tahmin edilen Tarihi İpek yolunun da yürüyüş alanları ve seyir terasları yapılmak suretiyle haklın ve turizmin hizmetine sunulabileceği dile getirildi.

Söz konusu tarihi İpek Yolu’nun; Gümüşhane ile Torul İlçesi Manastır Köyü’nden 1739-1742 yılları arasında Trabzon Valiliği yapmış Hacı Hafız Mustafa Efendi’nin oğlu Üçüncüzade Ömer Paşa tarafından Trabzon Valisi olarak görev yaptığı 1740 lı yıllarda yaptırdığı bilinmektedir. Bu nedenle bölgenin doğal ve tarihi yapısı, yine ulaşım sorununun olmaması nedeniyle mevsimlik değil 4 mevsim turizme hizmet edebilecek bir potansiyele sahip olduğu ifade edildi.

Ülkemizde 203 adet tabiat parkı bulunurken ilimizde halen; Kuzalan Tabiat Parkı, Yedideğirmenler Tabiat Parkı, Koçkayası Tabiat Parkı, Ağaçbaşı Tabiat Parkı olmak üzere 4 tane tabiat parkı bulunurken, Şebinkarahisar Çağlayan ile Gölyanı Obası da Tabiat Parkı teklif sahası içerisinde yer almaktadır.

Yine ülkemizde bulunan 31 Tabiat Korumu Alanı içerisinde Samsun’dan Artvin’e kadar sadece Gümüşhane ili Kürtün ilçesine bağlı Örümcek Ormanı’nda 2 bin 419,26 dekarlık bir alan Tabiat Koruma Alanı olarak ilan edilmiştir.





















Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.