SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent’e Noter Atandı!..

Doğankent İlçesine Noterlik açılması için Doğankent heyetinin Adalet Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler 6 ay gibi kısa bir sürede neticeye ulaştı. Doğankent’e Noter ataması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2022 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2022 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent’e Noter Atandı!..

Doğankent İlçesine Noterlik açılması için Doğankent heyetinin Adalet Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler 6 ay gibi kısa bir sürede neticeye ulaştı. Doğankent’e Noter ataması yapıldı.

Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk'ün öncülüğünde; dönemin Doğankent Kaymakamı Cafer Ekinci, Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Yılmaz Dede ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Zeki Akbulut’un 7 Haziran Salı günü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı ziyaret etmişti.

Bu ziyaret sırasında Doğankent İlçesinin önemli ihtiyaçlarından biri olan ilçeye “Noter” kurulması talebi Adalet Bakanına iletilmişti. Bakan Bozdağ tarafından bu talep uygun karşılanarak birkaç ay içerisinde Doğankent’e Noter açılacağı müjdesi Belediye Başkanı Özden tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı.

BAKAN BOZDAĞ, DOĞANKENT HEYETİNE VERDİĞİ SÖZÜ 10 GÜNDE YERİNE GETİRDİ

Ziyaretin üzerinden 10 gün geçmeden, Bakan Bozdağ’ın talimatlarıyla, 17 Haziran 2022 tarihinde Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan işlem ile aralarından Doğankent İlçesinin de olduğu, Noterlik bulunmayan 78 ilçeye Adalet Bakanlığı tarafından üçüncü sınıf noterlikler ihdas edildi. Bu işlem; 26 Temmuz 2022 tarih ve 31904 Sayılı Resmi Gazete’nin “Çeşitli İlanlar” sayfasında mail"Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünden" başlığıyla yayınlanan ilanla resmiyet kazandı.

Aynı ilanla; söz konusu 78 ilçede muhdes üçüncü sınıf noterliklerin münhal olduğu belirtilerek 1512 sayılı Noterlik Kanununun 22 ve müteakip maddeleri gereğince, noterlik belgesi sahiplerinden bu noterliklere atanmaya istekli olanların ilan tarihinden itibaren bir ay içinde Adalet Bakanlığına başvurmaları duyuruldu.

Yapılan duyuruda, sözü edilen 78 ilçedeki muhdes üçüncü sınıf noterliklere yapılacak atamalarda sıralamanın nüfus yoğunluğu esas alınarak belirlendiği belirtildi. Doğankent İlçesi söz konusu listenin 30’uncu sırasında yer alırken, Güce İlçesi 15'inci ve Çanakçı İlçesi 33'üncü sıradan atama listesine dahil oldu.

DOĞANKENT NOTERİ BELLİ OLDU!

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi üzerinden 20 Ekim Perşembe günü yapılan duyuruda, Muhdes Üçüncü Sınıf Doğankent Noterliğine, Samsun Barosu Avukatlarından 9731 Numaralı Belge Sahibi Sevda Karagöz Yetkinoğlu’nun 30’uncu sırada atandığı ilan edildi.mail İlan edilen atama listesine göre; Güce Noterliğine Serap Hergüner, Çanakçı Noterliğine ise Mustafa Zinnur Kara atandı.

BAŞKAN ÖZDEN’DEN TEŞEKKÜR MESAJI!

Doğankent İlçesine Noter ataması yapıldığı müjdesini ilçe halkı ile paylaşan Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden “Adalet Bakanımız Sn. Bekir Bozdağ’ın talimatlarıyla ilçemizde noterlik kurulması için, daha önce söz vermiş oldukları noter ataması gerçekleşmiştir. Noterimiz önümüzdeki günlerde ilçemize gelerek görevine başlayacaktır. Kıymetli vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun inşallah” diyerek bu konuda desteklerini esirgemeyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Giresun Milletvekili Av.Sabri Öztürk’e teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.