SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çatak Gecesinde Birlik Çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2016 01:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 01:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Çatak Gecesinde Birlik Çağrısı

KARAHAN’DAN TEŞEKKÜR

Çatak Köyü Derneği Başkanı Rahman Karahan yaptığı konuşmada “Ülkemiz zor günler yaşıyor. Ülkemizin doğusunda yaşanan süreçte bizler hep devletimizin yanında olmuştur. Giresunlular ülkesinin ve devletinin savunmasında her zaman ön saflarda yer almıştır. Benim için once köyüm gelir ancak ilçem söz konusu olduğunda köyüm ikinci planda kalır. İlim söz konusu ise öncelik ilime, ülkem sözkonusu olduğunda gerisi teferruattır. Üç binin üzerinde olan nüfusumuzun yaklaşık 600’e yakını istanbulda ikamet ediyor. Bu yıl 10 öğrencimize bursla işe başladık. Her yıl iki hafız yetiştireceğiz. Bu gecemizin yapılmasında emeği geçen Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen’e köyümün değerli iş adamlarına, köylülerime teşekkür ediyorum. Gecemize gelerek bizlere şeref veren STK temsilcilerimize, belediye başkanımıza, Ak parti ilçe başkanımıza, il genel meclisi üyemize ve sayın vekilimiz Hasan Turan’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

GÜMÜŞHANELİLER SIRTINI GİRESUNLULARA DAYIYOR

Çatak Derneği’nin 19. Kuruluş Gecesinde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız yaptığı konuşmada “Gümüşhaneliler akıllı insanlar. Çünkü sırtlarını Giresunlulara dayıyor. Giresun’un Topal Osman’ı var. Ülkemiz bugün doğusundaki hainlerle uğraşıyor. Biz biliyoruz ki hain tepelemek bir Topal Osman geleneğidir. Biz buradaki Giresunlu hemşehrilerimizle birlikte Üsküdarlıyız. Üsküdar Türk-İslam sentezinin mührünün vurulduğu bir evliyalar şehridir. Diğer yandan belediye çalışmalarımızda tüm hızıyla devam ediyor. Üsküdarda yerinde dönüşüm yaparak burada yaşayan Üsküdarlıları mağdur etmeyeceğiz ve buradaki kültürün yaşamasını sağlayacağız. Üsküdarı lüks sitelere teslim etmeyeceğiz.” dedi.

BİR TAVANIN BALIKLARIYIZ.

Doğankent Belediye başkanı Haşim Birol Tekin yaptığı konuşmada harşıt çayı üzerindeki tüm köylerin, köylülerin bir tavanın balığı olduğu, kültürümüzün gelenek ve göreneklerimizin gelecek kuşaklara aktarılması için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu belirtti. Tekin, Doğankent Belediye meclisinin Doğankent adının Harşıt olarak değiştirilmesi ile ilgili bir karar alandığındı belirtti. Tekin “1916-1918 yılları arasında Rus işgalini yaşayan harşıtta çok cetin mücadeleler verildi. Bu toprakları biz kolay yurt edinmedik. Çok bedeller ödedik. Harşıt savunması ve arkadaşların bulduğu ‘Bir Çanakkale Bir de Harşıt Vadisi Geçilmez’ sloganıyla da tarihe geçmiştir. 1960 yılında yer adlarının değiştirilmesi ile de Doğankent adını almıştır. Doğankent adı da çok gözül bir isim. Ancak gençlerimiz Harşıt ismini umutmuş, 40-50 li yaştaki insanlarımızda çok da Doğankentli olamamıştır. Harşıt savunması var mı yok mu? Bu tarih unutulmaya başlandığı için biz de arkadaşlarımızla Harşıt ismini geri almak için tüm meclis üyelerimizin oybirliği ile bir karar aldık. Şimdi de Harşıt Savunması Anıtı yapmak için gerekli girişimlerde bulunacağız. Sayın vekimiz ve kuruluşlarımızın bizi bu konuda destekleyeceğine inanıyoruz. Şehitlerizin yerlerini tespit etmekte zorlanıyoruz. 30’a yakın şehidimiz var. Harşıt adının geriye alınma çabası da şehitlerimize olan saygımızdandır” dedi.

Çatak Derneğinin 19. Birlik gecesinde konuşan Hasan Turan yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Turan açıklamalarından başlıklar.

GEÇMİŞİ OLMAYANLARIN GELECEĞİNİ BAŞKALARI YAZAR

Çatak Derneğinin 19. Birlik gecesinde konuşan Hasan Turan yaptığı konuşmada geceyi düzenleyen Rahman Karahan’a teşekkür etti. Turan, “Siz ne kadar güzel eser yaparsanız yapın müşterisi yoksa, atalarımız müşterisiz mal zai dir demiş. O zaman bir kiymeti yoktur. Burayı güzelleştiren tüm hemşehrilerimi tebrik ediyorum. Atalarımız ne ne demiş Geçmişi olmayanların geleceğini başkaları yazar. İşte bu nedenle bu geceler çok önemli. Burada Çataklı, Doğankentli, Giresunlu ve Giresunu seven dostlarımız bir gönül birlikteliği ile bir araya gelmişler, kültürlerini geçmişlerini yad etmek için bir birliktelik oluşturmuşlar. Bunun için İstanbul’un bu olumsuz hava koşullarında buraya gelen dostlarımızı tebrik ediyorum. Düşünün Giresun’un bir ilçesinin bir köyü var ve üç bin nüfusu var. Salonu dolduran bu hemşehrilerimle gurur duymak lazım ben de gurur duyuyorum dedi” Dedi.

ÇANAKKALE’DEN SONRA EN ÇOK BİLİNEN ŞEHİTLİK AFYON OLACAK

Hasan Turan, İstanbul’un üç bölgesinden seçilen tek vekilim, bundan dolayı da hemşehrilerimin davet edildiği her yere gidiyorum dedi.

Turan, Biraz once Giresunlu Kamu Çalışanları Derneğinin bir gecesinden buraya geldim. Burada Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman’ın Harşıt Savunması ile ilgili bir belgesel gösterimini izledik. Kahramın Harşıt Vadisi’ne bir şehitlik anıtı yapılması konusunda Kültür bakanlığı ve Milli Parklar’a gerekli girişimlerin yapılmasını bizden istedi. Yardım İstemeye gerek yok. Biz o şehitlerin torunlarıyız. Bu konuda üzerimize düşen görev ne ise yapmaya her zaman hazırız. Afyon Giresun Şehitliği’nde neler yaptığımızı hemşehrilerimiz biliyor. İki yıldır buraya beş bin kişi götürüyoruz. Çanakkale’den sonra burayı en çok bilinen şehitlik yapacağız. Burada bir çivi çakabilmek için bir sürü bakanlıktan izin almak gerekiyordu. Çok şükür bu girişimlerimiz sonucunda konuyu başbakanımıza imzaya götürdük. Geçen yıl mescid ve şadırvanımızı bitirdik. Bu yıl da Buraya savaşı canlandıran bir mekan inşa edeceğiz. Bu konuda Orman ve Su işleri bakanımıza da gerekli müracatımızı yaptık” dedi.

TOPAL OSMAN SİZİ TANIYACAK

Hasan Turan yaptığı konuşmada “1921 yılında ülkemizin Koçgiri isyanının çıktığı tarihler. Orada üç-beş tane aşiret Ankara Hükümeti’ne bir haber göndermişler. Demişler ki biz kürdistanı kurduk bizi tanıyın. Ankara hükümeti onlara nasıl bir cevap göndermiş biliyor musunuz? Topal Osman’ı gönderiyoruz O size tanıyacak. Nasıl tanıdığı hepiniz biliyorsunuz.

DEMİRYOLU’NUN TAKİPÇİSİYİM

Hasan Turan “Şehitlerimizle her zaman övündük, bu ülkenin Cumhurbaşkanı başbakan iken sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda ‘Erzincandan başlayıp Trabzondan bitecekse bir demiryolu Kahramanların geçilmez kıldığı Harşıt Vadisi’nden geçmelidir diyen bir kardeşinizim. Her an takipçisiyim.” dedi.

GİRESUN TABELASINI ULAŞTIRMA BAKANIMIZA İLETTİK.

Hasan Turan, sosyal medyada da yer alan Uluşatırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a yaptığı ziyaret ilgili de açıklamalarda bulundu.

Turan, “Ulaştırma bakanımızı geçtiğimiz günlerde ziyaret ettim. İki meselemiz vardı. Birincisi memlekete giderken insanımızın psikolojisi bozan, vicdanlarını rahatsız eden tabela meselesiydi. Diğeri de tren yolu meselesiydi. Tren yolunun değil bizim hemşehrilerimizi şehitlerimizin bile ruhunu incitir Harşıt Vadisi’nden geçmezse diye sayın bakanımıza ilettim. Yani sizlerin duygularını aktardım. Bu çalışmaları yapmak için Giresun milletvikili olmaya gerek yok. Sizler Giresun’da mı yaşıyorsunuz. Memleketinize hizmet etmek için sizlerde doyduğunuz yerlerden çaba harcıyorsunuz.” dedi.

 

İstanbul’un çeşitli ilçelerinden, çevre illerden ve Harşıt’tan gelen Çataklılar salonu doldurarak sunuculuğunu Yaşar Reis’in yaptığı gecede Ramazan Kuzu, Fırtına Cemal, Hakan Köntek, Baransel ve Hamit-Aslıhan Çiçekle doyasıyla eğlendi.

 

Gecede Ak Parti Doğankent İlçe başkanı, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Çatak Köyü Muhtarı da selamlama konuşması yaptı.

Geceye İstanbul 1. Bölge Milletvekili Hasan Turan, Doğankent belediye başkanı H. Birol Tekin, Üsküdür Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız, Giresun Federesyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Başkan Yardımcısı Ali Alim, Doğankent Ak Parti İlçe başkanı Rüşan Özden, Giresun İl Genel Meclisi üyesi Fatma Dil, Giresun Gazetesi Sahibi Remzi Mamaşoğlu, Doğankent Çevre Köyleri Derneği Başkanı Ömer Türk, Görele Dernekler Fedarasyonu Başkanı Birol Gardaş, Çatalağaç Köyü Derneği Başkanı Yunis Meral, Doymuş Köyü Derneği Başkanı Zeki Şahin ve işadamları katıldı.

 

Haber-Foto: Abdullah Öner Meral

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.