SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışmalar Ne Zaman Başlayacak?

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2013 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2013 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Çalışmalar Ne Zaman Başlayacak?
Yaklaşık 6-7 aydır izinsiz olarak çalışan ve Doğankent-Kürtün Karayolu üzerindeki Güvenlik Tüneli’nin alternatifi olarak kullanılan eski karayolu üzerinde faaliyet gösteren özel bir firmaya ait taşocağı, bu alanda yıllardır ilk defa yapılan iyileştirme ve bakım çalışmalarını da sekteye uğrattı.
 
Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar, izinsiz taşocağının bulunduğu alana geldiğinde ilgili firma yetkilileri tarafından yaklaşık 500 metrelik bir yolun asfalt kaplanması ve zemin düzeltilmesi engellendi. Bu engelleme yetmezmiş gibi yine aynı firma tarafından yolun tabanındaki kayalar alınarak yolun zemini bozularak, ileride kaymalar ve tahrip olmalara meydan verebilecek biçimde çalışmalar yapıldı. 


 
Bölgede yaşayan vatandaşların şikayet ve müracaatı üzerine taşocağının işletme izni olmadan, Giresun İl Özel İdaresinin Rödovans sahasından kaçak taş aldığı ortaya çıkmış ve çalışmalar Giresun Valiliğince durdurulmuştu. 
 

 
Şimdi bu alanda herhangi bir çalışma yapılmayan 500 metrelik alanın asfalt yapılıp yapılmayacağı, buradaki tahribatın ilgili özel firma tarafından mı yoksa karayolları tarafından mı yapılacağı merak edilirken, karayollarının yapılan tahribatla ilgili yasal işlem başlatıp-başlatmadığı da merak konusu oldu.
 

 
Gelişmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı ve bu olayın nasıl sonuçlanacağı da bölgede yaşayan insanlar tarafından endişe ve merakla bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.