SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Şartlarda Oy Kullandılar

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2014 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2014 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Bu Şartlarda Oy Kullandılar
Doymuş Köyü’nde seçmenlerin oy kullanacağı sandık yeri olarak Doymuş Köyü Birleştirilmiş Sınıf İlköğretim Okulu (BSİ) gösterildi. Öğrenci yetersizliği nedeni ile uzun yıllar önce kapanan ve bakımsızlıktan tam bir harabeye dönen okulda kurulan sandık “bu çağda böyle bir mekanda nasıl oy kullandırılır” dedirtti.
 
Olumsuz mekan şartlarının yanında birde seçim günü etkili olan kar yağışının ve tipinin getirdiği olumsuzlukla tam bir çileye dönen vatandaşlık görevini yerine getirme arzusu, sandık kurulu başkanı ve diğer görevlilerin özverili çalışmaları ile sorunsuzca tamamlandı. 


 
Fiziki olarak çok sağlıksız bir ortamın yanında havanında oldukça soğuk olması hem görevlilerin, hem de seçmenlerin birçoğunun hasta olacak derecede üşümesine neden oldu.
 
Sandık kurulu yere olumsuz hava şartları nedeniyle taşıt gidemediğinden Sandık Kurulu Başkanı Gökhan Çelik tarafından oy pusulaları çuvallarla sırtta taşınarak götürüldü.
 
Özellikle yaşlı nüfusun yoğun olduğu köyde seçmenlerin çoğunun 70 yaş üzerinde olması, bazı seçmenlerinde yürüyemeyecek derecede yaşlı ve hasta olmasına karşılık arazili araçlar ve jeeplerle sandık kurulu bulunduğu mekana seçmenler ulaştırılmaya çalıştırıldı. İki seçmenin araçtan inemeyecek kadar hasta olması ve sandık yerinin ulaşıma elverişli olmaması nedeniyle görevliler tarafından oy kullanmasına imkan verecek tedbirler alınarak oylarını sorunsuzca kullanmaları sağlandı.
 
Köylülerin verdiği bilgilere göre Doymuş Köyü BSİ’nun kapanmasından sonra Köy Muhtarlığı tarafından tapu kayıtlarında köy tüzel kişiliğine ait olan bu binanın Köy Konağı olarak kullanılması için girişimlerde bulunulduğu ancak, tapu üzerindeki “Milli Eğitim Bakanlığından izinsiz hiçbir işlem yapılamaz ve başka amaçla kullanılamaz” şerhi olduğundan binanın muhtarlığa devrinin yapılmadığı, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de okula sahip çıkmaması sonucunda, okulun çürümeye terkedildiği ileri sürüldü.
 
Alınan bilgilere göre; Doğankent’in birçok köyünde oy kullanmaya müsait bir yer bulunmadığı halde geçtiğimiz dönem Doğankent’i Giresun’da temsil eden bir İl Genel Meclisi üyesinin Doğankent için ayrılan ödenekten 40 Bin TL parayı Tirebolu ilçesine bağlı bir köye “Köy Konağı” yapılması için aktarttığı iddia edildi. Bu konunun doğru olup olmadığı hususunda gerekli araştırmaların iktidar partisinin İl Genel Meclis Üyesi Fatma Dil tarafından yapılmasa bile Giresun’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin tek İl Genel Meclis Üyesi olarak yeni dönemde Mecliste yerini alacak olan Hayati Bayram tarafından yapılması bekleniyor. Kesin bilgi edinildiği takdirde konu ile ilgili tekrar kamuoyuna bilgi verilecektir.







Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.