SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Talepte Bulunmadı mı?

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2015 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2015 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Belediye Talepte Bulunmadı mı?
AFAD Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;  gönderilen ödeneğin, aşırı yağış, sel, su baskını ve heyelan sonucu oluşan hasarların giderilmesi ve acil ihtiyaçların karşılanması için 2015 yılı içinde AFAD tarafından il ve ilçe belediyeleri aktarılmak üzere ilimize gönderildiği belirtildi.
 
Doğankent ilçesinde 18-19 Ekim 2014 tarihlerinde şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen hasarların yarası tam sarılmamışken, yine Doğankent Belediyesi mücavir alanları içerisinde bulunan mahalle yollarının aşırı yağışlar sonucu kullanılamaz hale gelmesinin yaraları sarılmamışken, AFAD tarafından yardım gönderilen belediyeler arasında Doğankent Belediyesinin bulunmaması dikkat çekti.
 
Giresun Belediyesi ve Piraziz Belediyesi gibi muhalefet partisinin seçimleri kazandığı belediyelerin de acil yardım ödeneğinden faydalandığı gözlenirken, AFAD Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da ödenek talebinde bulunan belediyelere gönderildiği ifade edilirken,  afetlerden en fazla etkilenen Doğankent ilçesine ve Doğankent Belediyesine ödenek aktarılmamış olması, Doğankent Belediyesi ödenek talebinde bulunmadı mı? Sorusunu akıllara getirdi.
 
Yapılan açıklamada; AFAD’ın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü vasıtasıyla ilimize bugüne kadar yapmış olduğu yaklaşık 40 Milyon TL yardıma ilave olarak 2015 yılı içinde gönderilen 750 Bin TL acil yardım ödeneği belediyelere dağıtıldığı belirtildi.
 
AFAD Müdürlüğü tarafından ilimizde bugüne kadar 40 Milyon TL yardım yapıldığının açıklanması akıllara, Doğankent ilçesine bu ödeneklerden ne kadar pay aktarıldığı? sorunusun da getirdi!
 
Yıl içinde ödenek talebinde bulunan belediyelerden; Giresun Belediyesi, Tirebolu Belediyesi, Dereli Belediyesi, Çanakçı Belediyesi, Şebinkarahisar Belediyesi, Keşap Belediyesi, Eynesil Belediyesi, Espiye Belediyesi, Yağlıdere Belediyesi, Güce Belediyesi, Görele Belediyesi, Bulancak Belediyesi, Piraziz Belediyesi, Merkez İlçesi Duroğlu Belediyesi, Dereli İlçesi Yavuzkemal Belediyesi, Eynesil İlçesi Ören Belediyesi ve Bulancak İlçesi Aydındere Belediyesine acil yardım ödeneği tahsis edildiği açıklandı.








 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.