SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye ile Ödenek Polemiği!

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2016 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2016 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Belediye ile Ödenek Polemiği!
Doğankent’te 23-29 Ocak 2016 tarihleri arasında aşırı kar yağışı sonucu meydana gelen toprak kaymalarının oluşturduğu olumsuzlukları gidermek için Doğankent Belediyesi emrine, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’ndan aktarılan 30 Bin TL ödeneğin hemen kullanılması gerektiği belirtilerek, bu ödeneğin amacı dışında kullanılacağı endişeleri taşındığı ileri sürüldü.

Doğankent Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; “İlçemizde 23 - 29/01/2016 tarihleri arasında meydana gelen aşırı kar yağışları nedeniyle belediyemiz sınırları içerisinde (içme suyu, kanalizasyon, yol, köprü, menfez vb.) meydana gelen hasarların giderilmesi, acil ihtiyaçların karşılanması ve genel hayatı olumsuz etkileyen şartların giderilebilmesinde kullanılmak üzere; Giresun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce belediyemiz hesabına 30.000 TL aktarılmıştır” denilirken, Ordu-Giresun Havalimanı VIP Amiri Yakup Alim ise bu ödeneğin, baba evinin arkasında meydana gelen heyelanlı saha için gönderildiğini iddia edilerek, Doğankent Belediyesi tarafından durumun acil olmasına rağmen çeşitli mazeretlerle işe henüz başlanılmadığı ileri sürüldü.

Evinin arkasında meydana gelen heyelanın temizlenmesi ve olumsuzluğun giderilmesi için Doğankent Belediyesi nezdinde yaptıkları girişimlerin, imkanlarının yetersiz olduğu gerekçesiyle belediye tarafından bertaraf edilemediğini belirten Yakup Alim, “Belediye imkanlarımız yetersiz dediği için bizde İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunduk, AFAD Müdürlüğü yetkilileri tarafından kendilerine gönderilecek rapor çerçevesinde durumun aciliyetine binaen hemen ödenek aktarımı yapılabileceğinin söylenmesi üzerine devreye Ak Parti İlçe Başkanı Rüşan Özden’i de sokarak ödeneğin biran önce çıkartılmasını sağladık ancak şimdi belediye yetkilileri tarafından bize çeşitli bahaneler ileri sürülerek çalışmalar geciktirilmektedir. Halbuki evimiz heyelan tehdidi altında ve bu ödenek te bu nedenle acil olarak gönderilmiştir. Belediyenin öncelikli işi buraya zaman geçirmeden duvar yapmasıdır. Ancak ‘şu anda yol genişletme çalışmaları yapıyoruz’ denilerekten bizim mağduriyetimiz giderilmemektedir. Aldığımız bazı duyumlara göre ise bu ödeneğin farklı yerlere aktarılması için formül arandığı söylenmektedir. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız, yapılan yazışmalar ortadadır. Durum da kendini göstermektedir. Eğer benim evimin tehlike altında olmasından daha acil bir işleri varsa buyursunlar söylesinler de bizde bilelim” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yetkililer tarafından verilen bilgilerde de bu ödeneğin acil olarak belirtilen alan başta olmak üzere, yaşamı doğrudan ilgilendiren yerlerde öncelikli olarak kullanılması gerektiği, ilçe merkezindeki bazı heyelanlı sahalarda daha kapsamlı bir şekilde AFAD tarafından yapılan proje ile daha sonra heyelanlı sahalarda çalışmaların yapılacağı belirtildi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.