SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Özden, İddialı Projelerle Geliyor!

Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, yeniden aday olduğu Doğankent Belediye Başkanlığına oldukça iddialı projelerle geleceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Özden, İddialı Projelerle Geliyor!

Başkan Özden, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Doğankent Belediye Başkan Adayı gösterildikten sonra yeni projelerini açıklayarak; “Türkiye yüzyılında; Önümüzdeki dönem için ilçemize yakışacağına ve kalkındıracağına inandığımız projelerimizi siz kıymetli vatandaşlarımızın takdirine sunuyoruz. Bu zamana kadar hayata geçirmiş olduğumuz projelerimiz ilçemize çok yakıştı, yeni projelerimizde ilçemize çok yakışacak inşallah” ifadelerini kullandı.

Başkan Özden’in iddialı projeleri arasında; 250 adetlik sosyal konut projesi, 1950 metre uzunluğunda Boynuyoğun Tüneli, 142 kişilik hasta kapasiteli 70 kişinin istihdam edileceği yaşlı ve engelli bakım merkezi, küçük sanayi sitesi, Doğankent-Kazıkbeli Yaylası arasında “Yeşil Yol” projesi kapsamında Kavraz Vadisindeki bir kısmı daha önce betonlanmış olan stabilize yayla yolunun betonlanması, belediyeye ait düğün salonu ve kültür merkezi, Doğankent Millet Bahçesi, otogar, Tepealan Yaylasına bungalov tatil köyü, üzerinde kapalı pazaryeri bulunan kapalı otopark gibi büyük çaplı yatırımlar yer alıyor.

Görevde bulunduğu 2019-2024 yılları arasında 5 yılda çok büyük projeleri hayata geçiren Başkan Özden’in yeni dönemde tekrar görev alması halinde, ilçede istihdama yönelik birçok projeyi orta vadede hayata geçireceği dillendiriliyor.

Bazı rakiplerinin açıkladığı projelere göre daha ayakları yere basan projelerle vatandaşların önüne çıkan Başkan Özden’i zorlayacak asıl rakiplerinin herhangi bir proje açıklamaması da ilçeye hizmet yönünden; bilinmeyenle, vaat edilen arasında geçecek bir seçim gibi gözüküyor.

Görevde olduğu süre içerisinde birçok önemli projeyi hayata geçirme başarısı gösteren Özden’in 5 yıl içerisinde gerek belediyenin kaynakları ile gerekse bakanlıklar düzeyinde yaptığı çalışmalar sonrasında hayata geçirdiği veya çalışmaları devam eden önemli hizmetler ise;  tam teşekküllü hastane (diyaliz ünitesi dahil), Gençlik Merkezi ve Spor Salonu, doğalgaz, TOKİ konut ve dükkanları, sosyal tesis, yeni ilkokul ve hükümet konağı, yaylalara elektrik, aydınlatma ve caddelere parke döşemesi, 50 milyon lira değerinde araç ve makine parkı, 12 km’lik beton yol, 30 bin metreküp istinat ve koruma duvarı, dere ve akarsu ıslahları, tersip bentleri, birçok yerde ara yollar ve ham yollar, şehrin kabusu haline gelen ve önceki dönemde iki belediye başkanı tarafından çözüm bulunamayan altyapı ve kanalizasyon sistemi, paket arıtma ünitesi gibi birçok hizmet bulunmaktadır.

Önceki seçimlerde vaat ettiği projelerin büyük çoğunluğunu hayata geçirme başarısı gösteren Doğankent Belediye Başkanı Özden’in gerçekleştiremediği bazı projelerin ise gerek ilçede yaşanan 2020 büyük sel felaketinden kaynaklı proje değişiklikleri gerekse bazı projelerin adli ve idari sonuçlarının beklenmesi nedeniyle olduğu öğrenildi.

Kısa sürede ilçede; sosyal ve ekonomik yönden büyük atılımlar gerçekleştirilen Özden, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin favori ismi arasında gösteriliyor.

Başkan Özden’i zorlayan en önemli sebeplerin başında ise kendi icraatlarından kaynaklı eksiklikler değil ülke olarak içerisinden geçilen zorlu sürecin yansımalarının seçmenler üzerinde bıraktığı “iktidarı cezalandırma”   içgüdüsü olduğu görülüyor.

Seçimlere 13 gün kala seçmenlerin hissiyatı bir kenara bırakarak, geçmiş dönemde belediyecilik anlamında gerçekleştirilen hizmetler ile daha önceki dönemlerde gerçekleştirilen hizmetler kıyaslanarak tekrar tercihlerini hissiyattan yana değil de hizmetten yana kullanacakları bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.