SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siberay uyardı: 1 Kasım tuzağına düşmeyin!

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2026 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2026 11:40
Kaynak: IGF
Siberay uyardı: 1 Kasım tuzağına düşmeyin!

Sosyal medya yaş doğrulama düzenlemesini fırsat bilen dolandırıcılar, sahte mesajlarla kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerini ele geçirmeyi hedefleyebilir. Siberay, vatandaşları şüpheli bağlantılara tıklamamaları ve yaş doğrulama işlemlerinde yalnızca resmî kanalları kullanmaları konusunda uyardı.

ANKARA (İGFA) - Siberay, 1 Kasım’da yürürlüğe girecek sosyal medya yaş doğrulama düzenlemesini fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Yapılan bilgilendirmede, kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerini ele geçirmek amacıyla sahte mesajlar gönderilebileceğine dikkat çekildi.

“HESABINIZ KAPATILACAK” MESAJLARINA DİKKAT!

Dolandırıcıların, “Hesabınız kapatılacak” veya “Yaşınızı hemen doğrulayın” gibi ifadeler içeren mesajlarla kullanıcıları sahte internet sitelerine yönlendirebileceği belirtildi. Bu tür mesajların panik oluşturarak kişilerin bağlantılara tıklamasını ve hassas bilgilerini paylaşmasını amaçlayabileceği vurgulandı.

Siberay, olası dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşlara; yaş doğrulama işlemlerinde yalnızca resmi kanalların kullanılmasını, şüpheli mesajlardaki bağlantılara tıklanmamasını ve şifreleri, doğrulama kodları ile banka kartı bilgilerini kimseyle paylaşılmamasını konusunda uyardı. Yetkililer, dijital dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunmasının ve resmi olmayan bağlantılardan uzak durulmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.