SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Libya'daki Türk firmalarına müjde

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2012 07:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2012 07:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Libya'daki Türk firmalarına müjde

Çağlayan, yazılı açıklamasında, Libya'daki olaylardan dolayı Türk firmalarının Libya makamlarına vermeleri gereken beyannameler konusunda sıkıntı yaşadığını, bunu aşmak ve firmaları rahatlatmak için yaptıkları girişimler sonunda beyanname verme sürelerini daha önce 31 Mart 2012 tarihine kadar ertelettiklerini hatırlattı. Ancak, bunun çeşitli nedenlerle yeterli olmadığını belirten Çağlayan, söz konusu süreninin daha da uzatılması konusunda Libya makamlarına defalarca girişimlerde bulunduklarını, bu girişimlerin meyvelerini verdiğini ifade etti.

Yaptıkları girişimler sonunda Libya Maliye Bakanlığının, Türk firmalarının beyanname verme sürelerini 2012 yılı sonuna kadar uzattığını belirten Çağlayan, şunları kaydetti:

''Bu çerçevede, firmalarımızın; 31 Aralık 2010 ve 31 Aralık 2011 tarihlerinde süreleri bitmiş olan mali yılların beyanname sunma süreleri 31 Aralık 2012 tarihine kadar, gelir vergisi ile ilgili taksitlerin gecikme cezasından muafiyet süresi 31 Aralık 2012 tarihine kadar, yazışmalar, intifa hakları, işlemler ve vukuatların gecikme cezasından muafiyet süresi 31 Aralık 2012 tarihine kadar, damga vergisi kesintisi yapan tarafların gecikme cezasından muafiyet süresi 31 Aralık 2012 tarihine kadar uzatıldı.

Beyanname verme sürelerinin uzatılması, Libya'da iş yapan firmalarımıza sağlanan önemli bir kolaylıktır. Yıl sonuna kadar süre uzatılmamış olsaydı, Libya'da iş yapan firmalarımız beyannamelerini Mart 2012 sonuna kadar vermek zorundaydı. Verdikleri beyannamelerden dolayı doğabilecek ödemeler nedeniyle sıkıntı yaşayabileceklerdi. Bu karar ile firmalarımız rahat bir nefes alacaktır.''
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.