SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaymakam Köroğlu Ne Yapsın

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2013 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2013 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Kaymakam Köroğlu Ne Yapsın
Daha önce gönderilen 12 Milyon 352 Bin Türk Lirası ödeneğin Nisan ayında yapılan dağıtımında yine en az payı alan Doğankent ilçesine sadece 188 Bin TL ayrılmıştı.
 
Son gelen ödenekle birlikte bu yıl ilimize KÖYDES’ten 18 Milyon 352 Bin Türk Lirası aktarılmış oldu. Bu 18 Milyon 352 Bin TL ödenekten Doğankent ilçesi 302 Bin TL pay alırken 18 Milyon TL’nin küsüratı olan 352 Bin TL’yi bile hak eden ilçe olamadı.
 
Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu’nun da katıldığı toplantıda yine en az ödenek Doğankent İlçesine verilirken Köroğlu’nun bu ödeneği nasıl dağıtacağı ve bu miktarla ilçeye bağlı köylere nasıl hizmet götüreceği merak ediliyor.


 
Önce köy yollarının ana arterleri mi yapılacak yoksa yine nüfus sayısı baz alınarak mahalle aralarımı betonlanacak. Nüfus sayısı baz alınırken köylerin nüfusunun değil betonlama yapılan yollardan faydalanacak nüfusun göz önünde bulundurulması vatandaşların en büyük beklentisini oluşturmaktadır. Zira bazı köyler nüfusa göre yapılan dağılımdan yeterince pay alamazken ve ana arterleri betonlanmamışken köy nüfusu olarak büyük ama betonlama yapılan mahalle yolları olarak küçük nüfusa sahip yerleşim yerlerinin betonlanmaya çalışılması hizmet götürülen vatandaş sayısı bakımından adaletsizlik oluşturmaktadır.
 
Bu durum ilçelere yapılan dağıtımlarda da dikkate alınmadığından daha az nüfusa daha fazla ödenek ayrılmaktadır. Bu planlamayı yapması gereken kurum ve kuruluşlar ise yerinde istifade eden nüfusa göre planlama yapmamakta kağıt üzerinde genel verilere göre hizmet götürme anlayışından yana tavır takınmaktadırlar.
 
Bu arada gelen ödeneklerin dağıtımında ilçeye hiçbir katkısı olmayan İl Genel Meclisi Üyelerinin ise nerede oldukları ve bu günü kadar Doğankent’e ne kazandırdıkları merak ediliyor. 


 
Vali Karahan başkanlığında dağıtımı yapılan 6 Milyon TL ek ödeneğin 1 Milyon 200 Bin Lirası asfalt, akaryakıt, boru, trafik işaret levhası, araç kiralama, yedek parça vb olmak üzere ortak alım ödeneği olarak belirlendi.
 
Ortak alıma aktarılan ödeneğin haricinde Merkez İlçe ve İlçelerin KÖYDES ödenekleri aşağıdaki gibidir:
 
Merkez ilçe KHGB. 642 Bin, Alucra İlçe KHGB 328 Bin, Bulancak İlçe KHGB 664 Bin, Çamoluk İlçe KHGB 187 Bin, Çanakçı İlçe KHGB 165 Bin, Dereli İlçe KHGB 673 Bin, Doğankent İlçe KHGB 114 Bin, Espiye İlçe KHGB 469 Bin, Eynesil İlçe KHGB 145 Bin, Görele İlçe KHGB 442 Bin, Güce İlçe KHGB 209 Bin, Keşap İlçe KHGB 383 Bin, Piraziz İlçe KHGB 182Bin, Şebinkarahisar İlçe KHGB 468 Bin, Tirebolu İlçe KHGB. 569 Bin, Yağlıdere İlçe KHGB 360 Bin Türk Lirası. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.