SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent’e Büyük Müjde!...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2015 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2015 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent’e Büyük Müjde!...
Başkan Özden’in özelleştirme kapsamına alınan Doğankent HES’in bünyesinde bulunan sosyal tesisler ve lojmanların ilçeye kazandırılması için yaptığı girişimler sonucunda konu eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye kadar intikal ettirilmiş ve Canikli’nin talimatı üzerine özelleştirme kapsamı dahilindeki bazı alanların, özelleştirme kapsamı dışına çıkartılarak tapusu ile birlikte Doğankent Kaymakamlığı Köyleri Hizmet Götürme Birliği (KHGB)’ne devredilmesine karar verildi.
 
Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda; Özelleştirme İdaresince, 224 ada 1 parsel sayılı taşınmazın ifraz çalışmaları tamamlanarak, üzerinde lojman ve sosyal tesislerin bulunduğu alan 224 ada 3 parsel olarak, üzerinde Doğankent HES işletme binasının bulunduğu alan da 224 ada 4 parsel olarak tapuya tescil edilmiş, bahse konu 224 ada 3 parselin ÖYK kararı çerçevesinde, bedelsiz olarak Doğankent Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine devredilmesi, söz konusu taşınmazın kamu yararına kullanılması ve kullanım amacının tapu siciline şerh edilmesine ilişkin resmi yazı ilgili kurumlara gönderildi.
 
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından “Acele” ibaresi ile Doğankent Kaymakamlığı ve Elektrik Üretim A,Ş. Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda; “16/11/2015 tarihli yazı ile 24/06/2015 tarihli ve 29396 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK)’nun 15/06/2015 tarihli ve 2015/55 sayılı karan ile özelleştirme kapsam ve programına alınan Doğankent Hidroelektrik Santrali ile ilgili olarak ÖYK tarafından alınan 03/11/2015 tarihli ve 2015/69 sayılı karar ile ‘Elektrik Üretim A Ş. (EÜAŞ)'ye ait olan ve özelleştirme kapsam ve programında bulunan Doğankent Hidroelektrik Santrali (Doğankent HES) nin kullanımındaki taşınmazlardan; Giresun İli, Doğankent İlçesi, Yeşiltepe Mahallesi 224 ada l parselin, üzerinde bulunan lojman ve sosyal tesislerle birlikte (Doğankent HES işletme binası ve bu binanın üzerinde bulunduğu alan hariç) 4046 sayılı Kanunun 2'nci maddesinin (i) bendine istinaden bedelsiz olarak Doğankent Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine devredilmesine söz konusu taşınmazların kamu yararına kullanılması ve kullanım amacının tapu siciline şerh edilmesine ve ifraz çalışmasının yapılmasını müteakip tapu devir işlemlerinin EÜAŞ tarafından yerine getirilmesine’ karar verilmiştir.” denildi.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Doğankent İlçe Başkanı Rüşan Özden “Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun, çok önemli bir hizmeti daha ilçemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hidroelektrik santraline ait olan idari kısım, lokal, pansiyon ve lojmanların bulunduğu sosyal tesislerin Doğankent Kaymakamlığımıza devredilmesini beyan eden resmi yazımız gelmiştir. Hızla tapu tescil işlemleri yapılacaktır, hepimize hayırlı olsun. Doğankent ilçesi için büyük bir hizmettir bu. Bu alanın Doğankent Kaymakamlığına kazandırılması ile ilçemizde yıllardır büyük bir eksiklik olarak kendini gösteren yaklaşık 100 civarındaki öğretmenimizin arzusu olan Öğretmenevi ve misafirhanesi sorunu giderilecektir. Yine Emniyet mensuplarımızın lojman ihtiyacı, üniversitemizin yurt ihtiyacı gibi kalıcı hizmetler ile ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayıcı sürekli bir yatırım olacaktır. Yine bu alanda ilçenin ihtiyacı olan Düğün salonu ve benzeri sosyal amaçlı eksiklikleri de giderici çalışmalar yapılacaktır. Son günlerde ard arda yaşanan gelişmelerle ilçemizde kangren haline gelmiş birçok soruna kalıcı çözümler getirdik. Bundan sonraki süreç te de yeni hükümetin kurulması ile birlikte, başta Sayın Bakanımız Nurettin Canikli olmak üzere Sayın Milletvekillerimiz Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk'ün de destekleriyle daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bu alanın özelleştirme kapsamı dışında tutulması ve Doğankent Kaymakamlığına devri konusunda tartışmasız etkisi olan,  bu imkanı ilçemize sağlayan eski Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli ye ne kadar minnettar olsak azdır.” ifadelerini kullandı.

















Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.