SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD’dan Doğankent’e 50 Bin 500 Lira

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2014 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2014 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
AFAD’dan Doğankent’e 50 Bin 500 Lira
Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Giresun il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle su baskınları ve heyelanlar sonucu meydana gelen olumsuzlukların acil giderilmesi için 500 bin lira ödenek Giresun Valiliği emrine gönderildi.

Giresun Valiliği tarafından bu ödeneklerin hangi kriterlere göre dağıtıldığı belirsizliğini korurken 18-19 Ekim tarihlerinde meydana gelen sel ve heyelanlar sonucu en fazla afete maruz kalan Doğankent ilçesine gelen ödenekten 52 bin 500 lira aktarıldığı öğrenildi.

İlk etapta acil ihtiyaçlarda kullanılmak üzere Doğankent Kaymakamlığı emrine 20 bin lira, Doğankent Belediyesine de 32 bin 500 lira para aktarıldı.

Yetkililer; bu miktarların gerçek hasarın karşılanması noktasında çok küçük rakamlar olduğunu, tespit edilip Başbakanlığa gönderilen gerçek hasar tutarlarının 5-6 milyon liradan fazla olduğunu, hasarların karşılanması ve gelecekte meydana gelebilecek olumsuzlukların bertaraf edilmesi için ilçeye en azından 10 milyon lira civarında bir tutarın gönderilmesi gerektiğini dillendiriyor.

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından, Giresun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne gönderilen 500 bin lira ödeneğin 5 kaymakamlık, 10 ilçe ve 6 belde belediyesine dağıtıldığı, bu belediyelerin bazılarında sel ve heyelandan dolayı bir olumsuzluk olmamasına rağmen ödenek aktarıldığını iddia eden bazı siyasi parti temsilcileri, asıl mağdur durumda olan ilçe, belde ve köylerin yaralarının sarmaktan uzak olan bu meblağların dağıtımındaki adaletsizliğin, daha sonra gelecek ödeneklerde de yaşanmaması temennisinde bulundu.     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.