SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temiz Bir Çevre için Elele…

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2014 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2014 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Temiz Bir Çevre için Elele…
Kamacı, çevre sorunlarının başlıca sebeplerinden olan sağa-sola gelişigüzel atılan evsel atıklar ve çöplerin köylerde bile artık ciddi biçimde çevre sorunu yaşanmasına sebep olduğunu idile getirerek, bunun önüne geçmek için her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini ifade ederek, “her vatandaşın duyarlı hareket ederek kendi yaşam alanını temiz tutması ve mevcut olumsuzlukları gidermek için elinden geleni yapması gerekir” dedi.
 
Kamacı bu konu ile ilgili her kesin ve her kesimin elinden geleni yapması gerektiğini ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu : “Seçimler geliyor, seçimler geçiyor ama vatandaşın çilesi hep aynı. Daha on beş yıl önce ağzımızı dayayarak kana kana su içtiğimiz derelerimize şimdi bakamıyoruz bile. Elimizi yıkamaya bile çekiniyoruz artık.
 
Kimimiz milliyetçi bir partiye oy veriyoruz, kimimiz Müslüman bir partiye. Kimimiz eşitlik, hak hukuk savunucusu diye bir başka partiye. Seçimleri neticede bir parti kazanıyor. Kazanıyor ama ne değişti diyoruz yıllar sonra.
 
Bir çataklı olarak kendi köyümde gezdiğim zaman yüzüm kızarıyor derelerimizdeki çöpleri gördükçe. Hani Müslümanız ya bizler. Hele bir de camilerimizin yanlarındaki çöplere bir bakınız. Çatak öylede diğer köylerimiz farklımı sanki. Her köyümüzde aynı sıkıntılar var. Tabii bunun birçok nedeni var. Maalesef bizim köylerimize sevgiden, anlayıştan, ahlaki birçok değerden önce paranın girmesi en büyük kaybımızdır.
 
Yıl 2014 ve bilgisayar çağını yaşıyoruz diyoruz ama bazı köylerimizin yolları hala taksi dahi gidemeyecek durumda. El birliği ile bu sorunlarımızı artık aşmamız lazımdır. Evden çıktığımızda nasıl ki süslenip püslenip çıkıyorsak, çevremize de bakacağız. Temiz toplum olmadan, temiz çevre olmadan şahsi temizliklerimiz ve güzelliklerimiz eksik kalıyor bence.
 
Tabii burada bütün suçlu siyasiler değildir. Her bir vatandaşın olaya bakarken bir muhtar, bir belediye başkanı, bir kaymakam vs. gibi bakması gerekir. Ben değil biz anlayışının hâkim olduğu bir toplum olmalıyız. Birbirimizi eleştirirken kendi kapımızdaki çöplüğü görmemezlikten gelmemeliyiz.
 
Seçimlerden önce bütün adaylarımıza bir çağrıda bulunarak, önce derelerimizdeki ve camilerimizin yanlarındaki çöpleri temizleyerek temiz bir şekilde seçimlere girelim demiştim bir yazımda ama gerçekleşmedi maalesef.
 
Şuan bütün konuşmalar bu çöp meselesi ile alakalı. Öncelikli sorunlarımızın başını çekiyor bu durum. Bu sorunun çözümü için sadece muhtardan, belediye başkanından, kısacası devletten bir beklenti içinde olmak çok yanlıştır. Bizlerin köy halkı olarak elimizi taşın altına sokmamız lazımdır. Her bir vatandaş kendi çevresini temizlemekle bu işe başlar ve siyasileri bu konuda sıkıştırırsa bir çözüme kavuşabilir bu işler.
 
Örneğin ben şahsım adına evimin yanındaki deremizi ve çevremizi temizledim. M.H.P İl Genel Meclis Üyesi Sayın Hayati Bayram’a bu durumu bildirdim ve bu çöplerin alınması gerektiğini ilettim. Kendisi de sağ olsun kendi kamyonunu vererek benim topladığım bu çöpleri aldırdı.
 
Buradan çağrım sayın kaymakamımıza, sayın belediye başkanımıza, sayın encümen ve muhtarlarımızadır. Hep birlikte bu sıkıntılarımızı çözelim. Zaten bütün adaylarımız seçimlerden önce bu sıkıntıları bilip göreve öyle talip oldular. Ve kazanan adaylarımız şimdi bu konularla ilgili çalışmalara da başladılar. Bizler de vatandaş olarak onlara destek verip elimizden gelen yardımı esirgememeliyiz. İnşallah temiz bir toplum ve temiz bir çevreye kısa sürede kavuşarak Müslüman olduğumuzu hatırlarız.”







 
 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.