SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekin, GRÜ’nün 9.Yıldönümü Kutlamasında

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2015 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2015 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Tekin, GRÜ’nün 9.Yıldönümü Kutlamasında

GRÜ tarafından 17 Mart Salı günü saat 14.00’de Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda yapılan kutlama programına katılan Başkan Tekin, burada bazı akademisyenlerin cüppe giyme törenine de iştirak etti.
 
Tören başlamadan önce Başkan Tekin, Vali Hasan Karahan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ile bir süre karşılıklı sohbet etti.
 
Kutlama programına; Giresun Valisi Hasan Karahan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, İl protokolü, bazı ilçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler ile üniversitenin akademik ve idari personelleri aileleriyle katıldılar.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’nin mesajlarının okunmasıyla devam etti.
 
Devlet Konservatuvarının öğretim elemanları tarafından verilen müzik dinletisinin ardından Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, 9. yıl konuşmalarını yaptı.
 
Konuşmasında GRÜ’nün gelişim ve büyüme sürecine geniş şekilde yer veren Rektör Attar; “Kuruluşunun 9. yılında geldiği nokta ve konum itibarıyla Giresun’un en büyük ve en önemli kurumu haline gelen Giresun Üniversitesi, adeta parlayan bir yıldız haline gelmiş ve “Kuzeyin Parlayan Yıldızı” ifadesiyle bu başarısını sloganlaştırmıştır.
 
Göreve geldiğimiz 28 Mart 2012 tarihinden bugüne geçen sürede; daha çok büyüdük ve geliştik. Giresun Üniversitesi, 2006 yılında kurulmuş genç bir üniversite olmasına rağmen Türkiye’nin en hızlı büyüyen üniversitesi olma iddiasını kanıtlamış bir üniversitedir.
 
Görevi devraldığımız; 2012 yılından 2015’e uzanan bu zorlu ve önemli süreçte Giresun Üniversitesi, hem kuruluşunu tamamladı hem akademik ve bilimsel yeni birimlerle donandı. Fiziki donanım ve kapasite açısından da büyük başarılara imza atılırken bugün; 13 Fakülte, 12 Meslek Yüksekokulu, 3 Yüksekokul, 3 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 3 Enstitü, 1 Devlet Konservatuvarı ve 13 Araştırma Merkezi sayısına ulaştık.
 
Akademik ve idari personel sayılarımızda da iki kat ve daha fazla artışla büyük bir aile olduk. 2007 yılında 190 akademisyen sayısından bugün 723 sayılarına ulaştık. İdari personel sayımız da 112’den 343’e ulaşmıştır. Ayrıca 243 hizmet sözleşmeli personelimiz bünyemizde görev yapmaktadır.
 
Sonuç olarak üniversitemiz bugün itibarı ile; yaklaşık 26 bin öğrenci mevcudu,723 akademik, 343 idari ve 243 hizmet sözleşmeli personeli ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren; ulusal ve uluslararası platformlarda hızla büyüyen ve fark yaratan bir üniversite konumuna gelmiştir.” dedi.
 
Programın son bölümünde; GRÜ’den; Profesör, Doçent ve Doktor ünvanı alan akademisyenlerin cübbe giyme töreni yapılarak, tören kokteylle sona erdi.


 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.