SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süttaşı’nın Eğitim Sorunları

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2013 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2013 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Süttaşı’nın Eğitim Sorunları
Süttaşı İlk ve Orta Okulu’nun içler acısı durumunu bugüne kadar dikkate almayan ve bu konuda somut bir ilerleme sağlayamayan yerel yöneticiler ve siyasetçiler, bölgede faaliyet gösteren HES firmasının en fazla ekolojik zarara uğrattığı Süttaşı Mahallesi’nin bu okuluna hiçbir katkı sağlamaması da yine yerel yöneticilerin kişisel beklentileri ve beceriksizliği sonucu mahalle adına kaçırılmış bir fırsat olarak değerlendirilmektedir.
 
İlçenin en önemli ve kalıcı sorunları dururken küçük hesaplar ve kişisel menfaatler peşinde koşan erk sahibi kişiler ve kuruluşların başındaki bazı yöneticilerin bu basit hesapları yüzünden ilçe bugün kamusal gelişim açısından olması gerektiği seviyeden 15-20 yıl geride kalmıştır. 
 
Buna paralel olarak Süttaşı Mahallesi Deregözü Mevkiindeki okul binasının yetersizliğinin sürekli ek binalar ve ilavelerle giderilmeye çalışılması, bunun yetersiz kaldığının müşahede edilmesi sonucunda uzun uğraşlar verilerek, yıllarca yapılması için çalışmalar yürütülen yeni okul inşaatı için henüz net bir sonuç alınamadığı gözlendi.
 
Resmi yazışmalarla ve yerel basında; yeni okul için somut adımlar atılması için müracaatlar yapılması ve gündem oluşturulmaya çalışılmasına rağmen bu konuda hiçbir gelişmenin yaşanmaması okul idaresi ile öğrenci ve velileri ümitsizliğe sevk etti.
 
Son olarak 1 Ekim Çarşamba günü yapılan Okul Aile Birliği Toplantısı’nda yeni yapılması istenilen okul için düşünülen inşaatın bir türlü başlatılamaması toplantı gündeminin en önemli konusu oldu.
 
 Toplantıya katılan veliler; okulun fiziki yapısının çağdaş eğitim açısından öğrenci ihtiyaçlarının çok uzağında olduğunu ve tam teşekküllü bir okula ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek yetkililerin seslerini duymalarını istediler.
 
Yapılan toplantıda okulun donanım ihtiyaçları da dile getirilirken, özellikle Fotokopi Makinesi acil ihtiyaç kapsamında değerlendirildi. Okulda görevli öğretmenler, okulun ihtiyacına cevap verecek fotokopi makinesi olmadığından dolayı öğrencilere yeterince ölçme ve değerlendirme materyalleri konusunda yardımcı olamadıklarını dile getirdiler.
 
Okul Aile Birliği üyelerine ve velilere okul hakkında verilen bilgilerde okulun belli başlı ihtiyaçları içerisinde; ilk ve orta okul kademeleri için 2 ayrı fotokopi makinesi, projeksiyon makinesi, ses sistemi, bilgisayar, yaklaşan sınavlara hazırlık için okul test başarısını artırmaya yönelik olarak tüm dersleri konu alan anlatımlı kitaplar, tüm dersler soru bankası, iki farklı kaynaktan yaprak test ve deneme sınav seti olduğu ifade edildi.
 
Okul Aile Birliği Başkanlığı için oluşturulan Divan Kurulu Başkanı, yöre halkının ekonomik durumunun dikkate alınarak, bu ihtiyaçların giderilmesinde hayırsever vatandaşların yardımda bulunabileceğini belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.