SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olmadı Müdür Bey!

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2014 07:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2014 07:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Olmadı Müdür Bey!
Eleştirilerin odağı haline getirilmeye çalışılan Okul Müdürü Kır’ın suçlandığı husus ise; aynı köy odaklı bir haber sitesinde, kendini medya mensubu olarak lanse eden ancak yapmaya çalıştığı haberlerle kamuoyunu aydınlatma veya bilgilendirme yerine kişisel egolarını tatmin etme ve kişisel menfaatlerine zemin hazırlamak için sözde haberler yapan bir şahsa, düzenlenen gece ile ilgili fotoğraf göndermemesi oldu.
 
Müdür Kır’ı sözde küçük düşürmek, zor durumda bırakmak ve mezuniyet gecesinin organizasyonunda başarısız olduğunu lanse etmek için yapılan haberde baştan aşağı egoist bir tutumun, bencilliğin öne çıktığı bir ifadenin olduğu okuyucuların da dikkatinden kaçmadı.
 
Her türlü imkansızlıklar içerisinde eğitim ve öğretime katkı sunmaya çalışan vefakar ve cefakar öğretmenlerimizin böyle ucuz sebeplerle alenen aşağılanmaya çalışılması, eğitiminin ne olduğu belli olmayan ama cahil olduğu her haberinden belli olan şahsiyetler tarafından böyle bir olaya maruz kalması gelinen noktada oldukça üzücü ve düşündürücü olmuştur.
 
İSTENİLEN BİLGİLER VERİLSE NASIL BİR HABER YAPILACAKTI?
 
Okul Müdürü Kır’ın doğrudan suçlandığı “Olmadı Müdür Bey!” başlığıyla yapılan bu haberde şayet Müdür Kır, duayen basıncımızın! İstemiş olduğu görselleri ve bilgileri anında kendisine gönderse hakkında nasıl bir haber yapılacaktı acaba?  “Müdür Beyden Muhteşem Gece”  başlığımı atılacaktı? Burada medyanın görevi kamuoyunu bilgilendirmekse bunu objektif olarak ele almalıdır. Varsa aksaklıklar ve eksiklikler bunlar ayrıca başka bir başlık altında değerlendirilebilirdi.
 
Burada Müdür Kır’ın çok büyük hatası olduğu kesin, eğer kullanılan ifadelerdeki “…Okul müdürüyle sürekli irtibat halinde olduğumuzu belirterek...” cümlesinde gerçeklik payı varsa!   
 
Şeyh Edebali ne demiş : “Cahil ile dost olma: İlim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez; üzülürsün.”
 
MÜDÜR KIR, AÇIKCA TEHDİT Mİ EDİLİYOR?
 
Haberde kullanılan ifadelerin en dikkat çekici bölümlerinden biri de ukalaca kaleme alınan ve Müdür Kır’ı küçümseyen, suçlayan hatta tehdit edercesine cümlelerin yer aldığı “…Plaket töreni hiç bir surette, ne yazılı ne de görsel haber sitelerinde yerini almadı.  Haber sitemiz sizlerle görüştü. Program metnini, resimlerini, videolarını siz bizlere bizzat mail yoluyla yollayacaktınız. Ama yollamadınız. Mademki, göndermeyecektiniz neden tarafıma bildirmediniz? Biz de ona göre önlemimizi alır, web sitemiz adına bir görevli tahsis ederdik. Bu konuyla alakalı okul müdürünü telefonla aradığımızda Pazartesi bakarız cevabı verilmiştir. Sayın müdür! Sen hangi köyde? Hangi okulda olduğunu daha  kavrayamamışsın…” ifadelerinin yer aldığı bölümdü.
 
MÜDÜR KIR, İSTENİLEN BİLGİLERİ VERMİŞ OLSAYDI SUÇ İŞLEYECEKTİ!
 
Bu cümleler, o kadar cahilce kaleme alınmış ifadeler ki az çok medyanın içerisinde yer alan kişilerin Okul Müdürü Kır’ın bu bilgileri basına vermesi halinde suç işlemiş olacağını bilirler. Burada Müdür Kır, yerel basında olsa bu bilgileri vermemiş olmakla suç işlemekten kurtulmuştur. Kamu görevi yapan Devlet memurları basına, kamu görevleri ile ilgili bilgileri ve demeçleri illerde Vali’nin izni olmadan veremezler. Dikkat edin Kaymakamların bile bu izni vermeye yetkisi yoktur. Hele hele bu kadar fevri ve cahilce haberler yapmaya cüret eden biri ile bir ilim, irfan adamının nasıl birlikte hareket edebildiğini düşünmek bile onun görevini ifa etme noktasında sıkıntılar yaşayacağının bu olay bir göstergesi olmuştur.
 
SPONSORLAR HABER VE BİLGİ VERME KARŞILIĞINDA MI YARDIM YAPIYORLAR?
 
Haberde kullanılan ifadeler baştan sona garabet ürünü cümlelerle kurulu iken, tehditlerin bir diğeri de gelecek yıllarda Çataklı işadamlarının yaptığı yardımları ve eğitime sağladığı katkıları sırf bu olay yüzünden kesebileceğinin ima edilmesi idi.
 
Haberde kullanılan şu cümleler çok dikkat çekici idi; “…Peki, önümüzdeki dönemde yanınızda kimler olacak? Soruyoruz size.   Aktivitelere  kimleri sponsor edeceksiniz?... Haber sitemiz aracılığı ile sizlere ulaştırılan bu sene mezun olan 3 başarılı öğrenciye verilmek üzere laptop, Iped, fotoğraf makinesi hangi öğrencilere verildi?  Nerede bilgi? Nerede haber? …”
 
Bu ifadelerden hareketle; haberi yapan kişilerin bu yardımları kendi kerameti ile yapıldığını ima etmesi, Çatak Köyü için başlı başına üzüntü duyulacak bir algı oluşturdu. Birçok değerli işadamı yetiştirmiş bir köy ve bu işadamları sanki yardımları doğrudan kendileri muhataplarına ulaştıramıyor veya muhatapları doğrudan bu yardım ve destekleri bu değerli işadamlarımızdan talep edemiyorlar da aracılar kullanıyorlar. Bu gerçekten hem işadamlarımızı hem de okul idaresini sırf kendi kişisel egoları için kullanılıyor durumuna sokan üzücü bir durumdur.

Çataklı işadamları, ne okul müdürü için yapmalı yardımlarını nede başka birilerinin hatırı için... Çataklı miniklerin eğitimi ve onların da gelecekte bazıları gibi cahil kalmamaları için yapmaları gerekir!
 
ARABACI TAKIMI NE DEMEK?
 
Haber de en çarpıcı ifadelerden bir tanesi de Müdür Kır’ı suçlamak ve eğitime katkı sağlayan işadamlarını bir daha yardım yapmamaları için tahrik etmek amacıyla kullanılan “…Arabacı takımına plaket veriyorsunuz. Buna eyvallah! Lakin, Atatürk büstünü ve bayrağını çektiğiniz gönderi okulumuza kazandıran kişilere bir teşekkür bile yok…” ifadeleriydi. Arabacı Takımı ne demek? Bu anlam açıkça bir mesleğe ve onun mensuplarına karşı hakaret sayılır. Arabacı takımı denilen bu kesim, en az o işadamları kadar hatta daha fazla eğiteme katkı sağlayan insanlardır. Onlar bir eğitim-öğretim dönemi boyunca yaz kış her türlü hava şartlarında o minik yavruları burunları bile kanamadan ailelerinden teslim alıp, okullarına, okullarından teslim alıp ailelerine teslim eden vefakar ve cefakar şoförlerimizdir. Hiç bir şey olmasa bile bizim eşimiz, dostumuz, akrabamız, kardeşimizdir. Nasıl insanlar sırf kendi kişisel hırsları ve egolarını tatmin etmek için bu kadar cahilce ve cüretkar cümleler kurabilmektedir. Bir üzücü durumda hala bu tür insanlara toplum nezdinde bazı kaygılarla ve korkularla pirim veriliyor olmasıdır. Ama bu kez kendi ifadeleri ile “Kaş yaparken göz çıkaran” Müdür Bey değil bu haberi yapan kişiler olmuştur.
 
HER ZAMAN BİZİM HABERCİLİK ANLAYIŞIMIZ ŞANTAJCILARLA VE ÇIKARCILARLA MÜCADELE ETMEK OLACAKTIR.
Buradan tüm bu haberlerin muhataplarına ve bundan sonra kamu görevi ifa edecek olan seçilmiş veya atanmış tüm hizmet erlerine sesleniyoruz. Siz enerjinizi vatandaşların menfaati ve onların memnuniyeti üzerine harcayınız. Ayağınıza takılan çakıl taşlarını temizleme işini bizlere bırakınız. Siz muhatap olarak işinizi alınız, Yarın sizleri zorda bırakacak kişileri kısa süreli menfaatleriniz uğruna bile olsa muhatap almayınız. Bu gün sizin yanınızda yer alarak başkalarına çevirdiği silahlarını yarın başkalarının yanında yer alarak sizlere çevirmeyeceğini bilemesiniz. Doğankent’in ve Doğankentlilerin yanında olan herkesin ve her kesimin yanında, karşısında olanlarında her şartlar altında karşısında olmaya devam eden bir yayın anlayışımız olacaktır.

SÖZ KONUSU KARALAMA HABERE TEPKİLER DE AYNI HABERE SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDE YAPILAN YORUMLARLA GELDİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.