SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenci Yurdunu Sel Aldı

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2013 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2013 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Öğrenci Yurdunu Sel Aldı
Doğankent İlçesine Arslancık HES tarafından yaptırılan ve aylardır tartışmalara neden olan altyapı ile ilgili soru işaretlerinin bir tanesinin cevabının ne olacağı böylece anlaşılmış oldu.
 
Günlerce yazılıp-çizilmesine rağmen Devlet kurumları tarafından hiçbir kurumun sorumluluğu üzerine almaması nedeniyle oldu-bitti ’ye getirilen altyapı çalışmaları ve HES gövdesinin ÇED değişikliğine gidilmeden kod yükseltmesine gitmesi sonucu ileride olabileceği öne sürülen olumsuzluklar, daha gölet su tutmaya başlamadan kendisini göstermeye başladı.


 
Alınan ilk ÇED raporunda Sadaklı Mahallesinde Karayolunun diğer tarafından kalan yerleşim yerinde yaşayan insanların meskenlerinin ve işyerlerinin tahliyesine yol açacak her türlü olumsuzluğu ve sızdırmazlık tedbirini alması gereken tarafın HES firması olduğu açıkça belli edilmişken, gövde kodunun yükseltilmesi sonucu bu mahallede muhtemel su altında kalabilecek konumunda bulunan bir bölüm ev ve iş yerleri mülk sahiplerinin bir şekilde ikna edilmesiyle yıkılarak bu alanda dolgu çalışması yapıldı. 


 
Doğankent İmam Hatip Lisesine ait erkek öğrenci  yurdu da su tutma seviyesi olarak belirlenen 184 kodunun altında kalabilecek konumda bulunduğu için yenisinin yapılması zaruri olduğu halde herhangi bir çalışma yapılmadığından yurdun zemin katı dolgu alan seviyesinin altında kaldı. 


 
Yurt binasının etrafındaki müstakil binaların yıkılmasına rağmen yurda müdahale edilmemesi, burada yüze yakın öğrencinin kalacak olmasının da dikkate alınmaması gelecekte gerek zeminden gerekse kod düşüklüğünden doğacak olumsuzluklar nedeniyle tehlikeye davetiye çıkardı. Ve korkulan olayın ilk belirtileri de dün akşam yağan yağmurla kendini gösterdi.


 
Bölgede gerekli altyapı ve olumsuzlukların bertaraf edilmesi için her türlü önlemi alması gereken HES firmasının yetkililerine ilçenin idaresinde söz sahibi olan Belediye Başkanının altyapıyı olması gerektiği gibi değil de, kendi istediği doğrultuda yaptırması ve bu konuda kimseyi bilgilendirmeden çalışmaları başlatarak, eleştirilere ve uyarılara kulak tıkayarak kendi bildiğini okuması sonucu ilk ikaz öğrenci yurdu ile gelecekte meydana gelebilecek felaketlerin habercisi olarak gelmiş oldu.


 
 Yapılan gayri resmi ve gayri nizami dolgu sonucu;   Yurt binasının 8-10 metre yakınına kadar olan yer dolgu yapılmış ancak yurdun kapısı ise dolgu olmadan çukur olarak bırakılmıştır. Diğer taraftan yurdun arkasından Harşit Çayına verilen menfezin de ana şebekeye  bağlanmaması nedeniyle okullar bölgesinden gelen su göl oluşturarak yurdun zemin katına yaklaşık 60 cm seviyesinde su yükselerek zarar verdi. 


 
Selden oluşan zararın maddi boyutu henüz hesaplanmamasına karşılık; başta elektronik makineler (Bulaşık makinesi, fırın, çamaşır makineleri v.s)  olmak üzere, mutfak malzemeleri, battaniyeler, yatak yüzleri ve depoda bulunan birçok malzeme sudan etkilendi.



Kaymakam Uğur Köroğlu’nun meydana gelen hasarla ilgili olarak çalışma başlattığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Şirin ve Okul idarecileri ile yurtta incelemelerde bulunarak gerekli yerlerle irtibata geçtiği ve yetkililerce hasar tespit çalışmalarının önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.  


 
Gelinen bu noktada artık yurdun geleceğinin şansa ve aşıra yağışlar olmasın diye dualara bırakılmayıp biran önce gerekli zemin etüt çalışmalarının yapılarak, yerine daha büyük ve daha kapasiteli modern bir yurt binasının ilçeye çok büyük zararları dokunan HES firması tarafından yaptırılması kaçınılmaz olmuştur.


 
Gelişmelerin ve bundan sonra olacak olumsuzlukların takipçisi olacağımız gibi ileride doğacak diğer sıkıntıların muhatapları muhtemelen o zamanlar görevleri başında olmayacak ama attıkları imzalar ve yaptıkları anlaşmalarla ilçenin kaderi ile oynadıkları da zamanla ortaya çıkacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.