SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHP li Başkan İstedi, AK Partili Bakan Verdi

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 00:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
MHP li Başkan İstedi, AK Partili Bakan Verdi
 Doğankent’in MHP’li Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’in geçtiğimiz ay ilimize gelen AK Partinin Afyonkarahisar Milletvekili, Giresun damadı, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’na ilettiği taleplerden biri olan bal ormanı ve yayla yollarının onarımı işinin 2016 yılı içerisinde yapılacağını bildirdi.

Bir dizi açılış için geçtiğimiz 6 Mart Pazar günü ilimizi ziyaret eden Bakan Eroğlu’na Doğankent’in Orman ve Su İşleri Bakanlığını ilgilendiren sorunlarını bir dosya olarak sunan Belediye Başkanı Tekin’in talepleri arasında yer alan bölge arıcılığının geliştirilmesi için bal ormanı ve tesisi yapılması teklifinin bakanlıkça ilgili birimlere iletilmesi üzerine Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Başkan Tekin’e gönderilen bir yazı ile “Bal Ormanı” talebi ile ilgili çalışmalara başlandığı ve 2017-2018 yıllarında bu talebin yerine getirileceği bildirildi.

Yine Belediye Başkanı Tekin’in talebi üzerine, Bakan tarafından verilen talimatla Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Doğankent yaylalarının bağlantı yolu olan Kavraz Yayla Yolunda 2 km lik büyük onarım işinin 2016 yılında yapılacağı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin’e gönderilen Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Dursun imzalı resmi yazıda “Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun Ordu ve Giresun programımda Bakanımızdan talepte bulunduğunuz Doğankent yöresindeki yol yapımı ve bal ormanı talepleriniz Bölge Müdürlüğümüzce değerlendirilmiştir, talep konusu yol Bölge Müdürlüğümüz Tirebolu Orman İşletme Müdürlüğü Harşıt Orman İşletme Şefliğinin 011 kod nolu Çukur Mahallesi Harmancık alanı orman yolu olup, söz konusu yolda büyük onarım, üst yapı ve sanat yapısı talebiniz 2016 yılı içerisinde programda olup 2 km, büyük onarım kapsamında gerçekleştirilecektir” ifadeleri yer aldı.

Bu gelişmeler üzerine konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Tekin “Sayın Bakanımıza ilettiğimiz taleplerimiz üzerine Orman Bölge Müdürlüğümüzü ilgilendiren bazı taleplerimizin yerine getirileceği ilgili kurumca yazılı olarak tarafıma bildirilmiştir. Önümüzdeki yıllarda diğer taleplerimizin de yerine getirileceğini düşünmekteyiz. Sayın Bakanımıza Doğankent ilçe merkezimizle ilgili altyapı başta olmak üzere taşkın koruma ile ilgili sunduğumuz dosya ile ilgili çalışmalara da DSİ 22.Bölge Müdürlüğümüzce en kısa zamanda başlanacağını ümit etmekteyiz. Zaten Bölge Müdürümüz Mahmut Berber beyde, Sayın Bakanımız ilimize geldikten birkaç gün sonra ilçemize gelerek bazı tespit ve incelemelerde bulunmuştur. Ümidimiz bu taleplerimizin de Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda en kısa zamanda yapılmasıdır. Sayın Bakanımız başta olmak üzere emeği geçen tüm kesimlere teşekkür ederim” dedi.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.