SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kop Dağından Kar Bağışlamayın!!!

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2014 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2014 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Kop Dağından Kar Bağışlamayın!!!

Doğankent İmam Hatip Lisesi bünyesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren faaliyete başlayan Erkek Öğrenci Pansiyonu’nun geçtiğimiz aylarda Arslancık HES’in baraj gölünün olumsuz etkisiyle birinci katı tamamen su altında kalmıştı.
 
Birinci katta bulunan mutfak ve çamaşırhane gibi hizmet birimlerinin su altında kalması sonucu oluşun maddi zararın ve ÇED’siz kod artırımının verdiği olumsuzluğun telafisi için yapılan çalışmaların kamuoyuna sanki hizmetmiş gibi lanse edilmesi, ilçe halkının menfaatlerinin göz ardı edilerek, HES firmasının menfaatlerine yönelik bir algı yanıltması çabasına girilmesi bununda yerel bir internet sitesinde haber yaptırılarak lanse edilmesi, Doğankent adına üzüntü verici bir durumdur.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 20.05.2013 tarih - 103906 sayılı yazısı ve Bakanlık Makamının 17.05.2013 tarih - 1013510 sayılı oluru ile İmam Hatip Lisesine bağlanan öğrenci pansiyonunda Eylül 2013 tarihinden itibaren başlayan çalışmalar neticesinde bir takım değişiklikler ve yenilikler yapıldığı yönünde özel sipariş olarak yaptırıldığı belli olan haberlerde, yapılan yenilikler ve değişikliklerde büyük bir hizmet yapılmış gibi kamuoyuna lanse edilmektedir.
 
İmam-Hatip Pansiyonu’nun bir katı resmen milletin gözü önünde yok edilirken yapılan işlerin sanki “Kop Dağından Kar Bağışlanırcasına” hizmet gibi aktarılması ilçe halkı ile alay mı ediliyor algısı oluşturdu. Verilen onca zarara karşılık 3-5 eşya alınarak bunun büyük bir velinimet gibi aktarılmasına vesile olanlara da sormak lazım siz acaba ilçe halkının menfaatlerini mi yoksa HES firmasının menfaatlerini ön planda tutmaktasınız?
 
Bir hususta bu tadilat ve tamirat çalışmaları nasıl yapıldı? Bunun resmi bir altyapısı ve prosedürü var mı? Kamu Kurumu olan bu pansiyondaki bakım ve onarım hangi kanun ve mevzuata göre yapıldı?
 
Konu ile ilgili yapılan haberde İlçe Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul idaresi ile birlikte Doğuş şirketine teşekkür edilmektedir. Bu çalışmalar için Devletin ilgili kurumlarından gerekli izin ve raporlar alınmış mıdır? Harşit Vadisi adlı internet sitesinde yer alan haberde Yurt binasının alt katının dolgu ile doldurularak kapatıldığı ileri sürülmektedir peki verilen bu zararın telafisi için HES şirketi ile nasıl bir anlaşma yapılmıştır. Bir kat resmen yok edilmiştir bunun bir maliyeti, bedeli ederi yok mudur? Bu işleri takip etmesi gereken kurum ve kuruluşlar HES firması ile birlikte mi hareket etmektedirler? Bunların biran önce kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.
 
Doğankent İlçe Kaymakamı Sayın Uğur Köroğlu ve Milli Eğitim yetkilileri bu pansiyonun öğrenci sağlığı ve güvenliği açısından bir risk oluşturmadığı kanaatine hangi teknik ve sıhhi raporlar ve çalışmalarla varmıştır? Daha önce eski Vali Dursun Ali Şahin zamanında, HES firmasına bu yurdun yıktırılarak forye kazıklar üzerine daha büyük ve daha modern bir yurt yapılması öngörülürken buna kim veya kimler engel olmuştur. Niçin engel olmuştur?
 
Pansiyonla ilgili bu büyük hizmeti! Kamuoyu ile paylaşması için kim veya kimler hangi amaçla tüm ayrıntılarına kadar yerel haber sitelerine vermiştir. Burada amaçlanan gaye nedir? Bu konularla ilgili yetkililerin bir açıklama yapması daha uygun olmaz mı? Haberde yer alan tamiratların neredeyse tamamına yakını HES firmasının verdiği olumsuzluk sonucu ortaya çıkan hasarlar olmasına karşılık sanki firmanın ilçeye bir kıyağı imiş gibi olayın haberleştirilerek birde teşekkür edilmesi, ilçe halkı ile alay etmek anlamına gelmiyor mu?
 
Bu hususta Harşit Vadisi adlı internet haber sitesinde yer alan açıklamaları okumak için alttaki linki tıklayınız...

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.