SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaymakam Köroğlu’ndan MYO Hamlesi

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2013 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2013 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Kaymakam Köroğlu’ndan MYO Hamlesi
Ziyaret sırasında; Doğankent ilçesinde KOLİN A.Ş. tarafından yaptırılan Doğankent Veysi Akın Koloğlu Meslek Yüksek Okulu’nun 10 bin nüfus kriterine takılması nedeniyle YÖK Genel Kurulu tarafından Tirebolu Meslek Yüksek Okuluna bağlı olarak Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı ve Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı Programlarının açılmasına onay verildiğine dikkat çeken Kaymakam Köroğlu, ziyaretinin amacıyla ilgili olarak Rektör Attar’a yaptığı açıklamasında “Doğankent’te açılma çalışmaları devam eden programlarla ilgili, Doğankent ve Kaymakamlık olarak üstümüze düşenleri yapmak ve gelişmeleri en yetkili ağızdan, Sayın Rektörümüzden öğrenmek istedim. İlçemize gelecek öğrencilerin barınma ihtiyaçları içinde yurt çalışmalarına başlamak istiyoruz” dedi.
 
Rektörü Attar ise Kaymakam Köroğlu’na; “Göreve yeni başlamanızdan ve genç bir Kaymakam olmanızdan dolayı sizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Hem Giresun için hem de Doğankent için hayırlı olsun” dileklerinde bulundu.
 
Attar Doğankent’e açılması düşünülen MYO ile ilgili olarak Kaymakam Köroğlu’na  “Bilindiği gibi Doğankent’e Yüksekokul açamıyoruz. Bunu YÖK kabul etmemişti. Ancak biz Doğankentlilerin isteğine duyarsız kalmadık ve Tirebolu MYO’ya bağlı 2 bölümü Doğankent’te açtık.
 
Ancak programların hayata geçmesi için süreç devam ediyor. Öğretim görevlileri alımı, idari personellerin tamamlanması ve binayı teslim almamız gerekiyor. Takdir edersiniz ki bu süreç zaman alıyor. Ancak beklentiler yüksek tutuluyor ve bu beklentide sıkıntı yaratabiliyor.
 
Eksiklerin gelecek yıla kadar tamamlanması bekleniyor. Tüm eksiklerimiz tamamlanınca gelecek yıl öğrenci alımı da gerçekleşebilir” bilgisini verdi.
 
Bu görüşmeler neticesinde 2013-2014 öğretim yılında öğrenci kontenjanı verilmeyen Doğankent İlçesindeki MYO’nun, 2014-2015 yılında öğrenci alabilmesi için süreci hızlandırması için tarafların gerekli adımları zamanında atmaları gerektiği sonucunu ortaya çıktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.