SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli Yunis’in Yüzünü Güldürdüler

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Engelli Yunis’in Yüzünü Güldürdüler
 Geçirdiği bir rahatsızlık sonucu belden aşağısı tutmayan Yunis Günay’ın eve mahkum hayatı geçtiğimiz yıllarda kendisine alınan ATV tabir edilen akülü engelli aracı ile bir nebze olsun sona erdirilmişti.

Akülü araç ve tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamak zorunda kalan Yunis Günay’ın en büyük sıkıntısı ise 1 km mesafedeki vasıta yolundan evine giderken yaşadığı zorluktu. Tek hayalinin akülü aracı ile evine kadar gidebilmek olduğunu ifade eden Yunis Günay’ın derdine çare olmak için değişik zamanlarda yapılan girişimlerden bir sonuç alınamamış, bu durum yerel basında da gündeme getirilmişti.

Bu durumun sosyal medya ve yerel basın da sık sık gündeme gelmesi ile birlikte toplumun değişik kesimleri harekete geçmiş “yol Yunis’e gitmiyorsa, Yunis’i yola getirin” çağrıları üzerine Kaymakamlık ve Belediye harekete geçmiş, yom konusunu çözüme kavuşturamayınca, yol kenarında kendisine bir ev yapılması kararlaştırılmıştı.

Ancak, eve başlanılması için bazı işlemler yapmak üzere ilçeye gidip-gelmek zorunda kalan Yunis Günay’ın bu gidişlerinden birisinde kaza geçirmesi ile her şey ertelenmek zorunda kalmıştı. Uzun süre evine gidemeden akrabalarının yanında kalmak zorunda kalan Yunis Günay’ın evi de yapılmayınca tekrar 1 km mesafeyi başkalarının sırtında taşınarak evine götürülmüş ve bu durumun görüntülenerek sosyal medyada paylaşılması tekrar yol konusunu gündeme getirmişti.

Olaylara daha fazla seyirci kalamayan Ak Parti İlçe Başkanı Rüşan Özden devreye girerek Mahalle Muhtarı Ekrem Günay ile birlikte yolun geçeceği güzergahtaki arazi sahipleri ile görüşerek, yol yapılması için çalışmalara başladı.

Yol güzergahındaki arazi sahipleri, büyük bir özveri ve hoşgörü göstererek, herkesin potansiyel bir engelli olabileceği, yol işinin büyük bir hayır işi olduğunu ve yol demenin; medeniyet demek, insan demek, insanlık demek olduğunu gösterircesine verdikleri muafakatlarla, engelli Yunis Günay’ın önündeki kaldırılabilir engeli kaldırmaları ilçe halkı ve bu olayı duyan her kesim tarafından takdirle karşılandı.

Gerekli çalışmaların tamamlanması ile de Yunis Günay’ın hayallerinin bir kısmına kavuşmasına az zaman kalırken, artık onun için bu durum hayalken, gerçek oluyor.

Konu ile ilgili tüm taraflara teşekkür eden Günay ailesi de “başta arazi sahipleri olmak üzere emeği geçen gerek bizzat destek veren, gerekse gönülden destek veren herkese, tüm komşularımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Allah bu toprakları bırakıp gidenleri de nur içinde yatırsın” diye dua ve teşekkür etti.







Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.