SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-Sen’den din dersi protestosu!

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2012 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2012 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Eğitim-Sen’den din dersi protestosu!
Din derslerinin ortaöğretimde zorunlu okutulmasına ve üniversiteye giriş sınavlarına konulmasına tepki gösteren Eğitim-Sen, "Zalimin zulmüne karşı susmayacağız" dedi.
 
Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu, zorunlu din dersleri ve din bilgisi dersinin üniversiteye giriş sınavlarına eklenmesine tepki gösterdi.
 
"Mesele zorunlu din dersi olduğunda 12 Eylül cuntacıları dahi AKP’nin gerisinde kalıyor! Üniversiteye girmenin koşulu tek tipleştirilen inanç sualinden geçiyor" başlıklı bir açıklama yayımlayan Eğitim Sen, "din bilgisi" olarak ifade edilen dersin eğitim üzerindeki rolünün arttırıldığını belirterek, bu dersin öğrencileri tek tipleştirmeye yönelik olduğunu vurguladı.
 
"DİN KÜLTÜRÜ DERSİ SADECE İSLAM’IN SÜNNİ MEZHEBİNİN ÖĞRETİSİ"
 
Eğitim-Sen, üniversiteye giriş sınavına konulan, orta öğretimlerde zorunlu ders olarak okutulan ders için AKP’ye "Bu ülkede sizin gibi olmayanları hangi hakla, hangi hukukla ve hangi inançla sizler gibi yaşamaya zorlayabiliyorsunuz?" diye seslendi.
 
Din Kültürü dersinin sadece İslam’ın Sünni mezhebinin öğretisini din olarak gördüğünü belirten Eğitim-Sen, Aleviler, Caferiler, Şafiler, Yezidiler gibi birçok mezhebe bu öğretiyi dayatmanın, inanmayanları "insan" saymamak olduğunu kaydetti.
 
"DİN DERSİ ARAÇ OLARAK KULLANILIYOR"
 
Eğitim-Sen, 12 Eylül cuntacılarının yaratmak istediği tek tip topluma ulaşmak için "din derslerinin" bir araç olarak kullanıldığını ifade ederek, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi "Hiç kimse eğitim hakkından yoksun bırakılamaz. Devlet, eğitim ve öğretim alanında yükleneceği görevlerin yerine getirilmesinde, ana ve babanın bu eğitim ve öğretimin kendi dini ve felsefi inançlarına göre yapılması haklarına saygı gösterir" maddesini hatırlattı.
 
"AMAÇ TEK TİP İNSAN YETİŞTİRMEK"
 
Anadilinde eğitim, zorunlu din derslerinin kaldırılması gibi toplumsal talepleri göz ardı eden AKP’nin amacının her açıdan tek tip insan yetiştirmek olduğunu belirten eğitim emekçileri, 12 Eylül Anayasası’nın dayatmacı, baskıcı ve eşitsizlikçi ve özgürlükleri kısıtlayan yapısına karşı sessiz kalmayacaklarını bildirdi.
 
Açıklamada, "Çünkü biz Eğitim-Sen olarak, tüm farklılıkların birbiriyle eşit olduğu, ayrımcılığın, ötekileştirmenin olmadığı bir eğitim hizmetini ve yaşamı örgütlemek için varız" denildi ve eklendi: "Zalimin zulmünü unutmayız." (etha)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.