SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent’te Kar Hayatı Felç Etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2013 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2013 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent’te Kar Hayatı Felç Etti.

ELEKTRİK VE YOL HİZMETLERİNDE AKSAMA
 
İlçeye bağlı 9 köy yolundan 6 tanesi ulaşıma kapalı bulunurken, Çatak, Güdül ve Söğütağzı Köylerinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. İlçede olumsuz hava şartlarının neden olduğu aksamaları biran önce gidermek için başta AKSA Elektrik görevlileri olmak üzere, Kaymakamlı, Telekom ve sağlık çalışanları büyük bir özveriyle çalışmalarına devam ediyor.
 
 


EĞİTİME 14 OCAK PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR ARA VERİLDİ
 
Doğankent Kaymakamı Bilgehan Karanfil Başkanlığında 7 Ocak Pazartesi toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, ilçedeki İlk ve Orta dereceli okullarda eğitime 8 Ocak Salı günü bir (1) gün süreyle ara verilmesine; kötü hava şartlarının devam etmesi üzerine 08 Ocak Salı günü tekrar toplanarak 09–10 Ocak tarihlerinde iki (2) gün süreyle ara verilmesine karar vermişti. Olumsuz hava şartlarının devam etmesi üzerine 10 Ocak Perşembe günü tekrar toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, ilçedeki İlk ve Orta dereceli okullarda eğitime 11 Ocak Cuma günü de bir (1) gün ara verilmesine karar verdi.
 
Böylece; ilçede İlk ve Orta dereceli okullarda eğitime 8–11 Ocak tarihleri arasında 4 gün ara verilirken, hava şartlarının düzelmesi durumunda eğitime 14 Ocak Pazartesi günü kaldığı yerden devam edilecek.

 
ÇİĞDEM YILMAZ DOĞANKENT’TEN BİLDİRİYOR
 
Doğankent Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürü Çiğdem Yılmaz, sosyal paylaşım sitesindeki bir paylaşımında ilçedeki durumu şöyle özetliyor. “Bugün itibariyle yoğun şekilde başlayan kar yağışının devam etmesi ve köy yollarının da kapalı olması sebebiyle okullardaki tatilin bir gün süreyle uzatılmasına karar verildi. İlçede yoğun seyreden kar yağışı zaman zaman kısa süreli de olsa elektrik kesintilerine neden oluyor. Bazı işyerlerinde elektrik kesintisine bağlı günlük izinler verildi. Kimi yerlerde ulaşımın kapanması hasta vatandaşların sıkıntılı anlar yaşamasına sebep oluyor.  İlçe merkezinde yolların açılması için belli aralıklarla çalışmalar yürütülüyor. Okullarında tatil olmasıyla lapa lapa yağan karın keyfini en çok çocuklar çıkartıyor.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.