SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent’te İlk Z Kütüphane Açıldı

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2022 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2022 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent’te İlk Z Kütüphane Açıldı
Doğankent Ortaokul içerisinde 72 metrekare alana kurulan Z kütüphane içerisinde; 1000’i aşkın kitap, 10 bilgisayar, çevre birimleri, yazıcı ve çocuk mobilyası tefrişatı bulunuyor. İç dizaynı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan tip projeye uygun olarak imal edilen kütüphanenin; zemini PVC malzemeyle kaplanırken, oturma gurupları, yer döşemeleri, tavan dizaynı ve halıları çocukların yaş ve fiziki gelişimlerine uygun olarak seçildi.

Z Kütüphanenin açılış kurdelesi düzenlenen bir törenle; Doğankent Kaymakamı Mustafa Ayvat, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve Ak Parti Doğankent İlçe Başkanı Ruşen Özden tarafından kesildi.

Doğankent Kaymakamı Mustafa Ayvat, açılış münasebetiyle yaptığı konuşmada okuma alışkanlığı kazandırmanın önemine dikkat çekerek, ilçede böyle bir kütüphanenin kazandırılmasının büyük bir nimet olduğunu belirterek "Dünya ve Türkiye’nin en önemli meselesi gençlerimizin televizyon izleme alışkanlığı olması sosyal medya ve Bilgisayar kullanımı gibi vaktimizi gereksiz şeylerle harcadığımız problemler yer almakta. Bütün dünya bunlarla uğraşmak için çabalıyor, bunlarla uğraşmanın en iyi yolu Kitap okumaktan geçmektedir. Kitap okuma alışkanlığı kazandıracak olan Z-Kütüphanenin açılışına katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer emek sarf edenlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Milli Eğitim Bakanlığınızca “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında yürütülen Z kütüphane projesi yapımı kapsamında ilimiz genelinde birçok okulda faaliyete geçirilen Z kütüphanenin Doğankent’te ilk olduğunu belirterek “2000’li yılların başında yapılan bir araştırma sonucuna dayalı olarak Ülkemizde yıllık 13 saniye okuma süresine karşılık 3,36 saat televizyon izleme süresinin saptanmış, bu sorunun ancak küçük yaşlarda okuma alışkanlığının kazandırılması ile aşılabileceği anlaşıldığından Bakanlımızca yürürlüğe konulan Z kütüphane projesinin hayata geçmesiyle okullarda en ilgi çekici ve en fazla zaman geçirilen alanları bu mekânlara kaymıştır. Z kütüphanelerde oyun alanları, çocukların fiziksel gelişimlerine uygun mobilya tasarımları, etkinlik alanları gibi bir çok fırsat oluşturulabilmektedir. Doğankent Ortaokuluna kazandırılan Z kütüphanenin hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Açılışa; Doğankent Kaymakamı Mustafa Ayvat, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Doğancı, Ak Parti İlçe Başkanı Ruşen Özden, MHP İlçe Başkanı Cemil Kara, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Şirin, daire amirleri, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.








 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.