SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğankent HEM’ Den Örnek Çalışma

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Doğankent HEM’ Den Örnek Çalışma
Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu’nun himayelerinde, HEM Müdürlüğü tarafından başlatılan projeye; Doğankent İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Doğankent Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Doğankent Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü de destek verdi.

Proje çalışmaları kapsamında; 22 Mart Salı günü, Doğankent ilçesi Çatalağaç Köyü, köy yolu giriş güzergahı üzerinde bulunan yaban kiraz, elma, hurma gibi anaç meyve ağaçlarından oluşan toplam 30 adet meyve fidanı aşılaması yapıldı.

Proje çalışmalarına; İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Akıl, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsmet Patan, İlçe HEM Müdürü Bayram Şahin, Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Eyüp Cırıt, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan HEM Müdürü Bayram Şahin, yöresel meyve genetiğini korumak, yok olmalarının önüne geçmek, gençlerimizi bilinçlendirmek için böyle bir proje başlatmayı düşündüklerini ifade ederek “Amacımız; yöresel meyve genini korumak, meyve aşısını genç kuşaklara öğretmek, çocuklara doğa ve ağaç sevgisini aşılayabilmek, sosyal hayatta doğa ile ilgili bir farkındalık oluşturmak” dedi.



İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsmet Patan tarafından katılımcılara, aşılama ve meyve aşılamanın önemi hakkında bilgi verildi.



HEM Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Aşılanan meyvelerin aşılarının tutup tutmadığının takibinin yapılarak, aşıları tutan anaçların sonbaharda yol güzergahı uygun alanlara naklinin yapılacağı, projenin amacına ulaştığı sonucuna varılırsa, proje geliştirilerek yöresel meyve popülasyonunu koruma adına devam ettirileceği belirtildi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.