SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Attar, Yılın Rektörü Seçildi

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2014 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2014 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com
Attar, Yılın Rektörü Seçildi

Ankara’da Rixos otelde düzenlenen ödül töreninde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, büyük onur ödülü’ne layık görülürken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yılın bakanı, AK Parti Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit yılın kadın siyasetçisi, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas yılın sağlık hizmeti ödülü, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk yılın en başarılı ajans yöneticisi ödüllerini sahibi oldular.
 
Gecede ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yılın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin yılın en başarılı TV Yöneticisi kategorisinde ödüle layık görüldü. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın yılın valisi ödülünü aldığı gecenin sunuculuğu TRT spikerlerinden Fulin Arıkan yaptı.
 
Yoğun katılıma sahne olan gecede Rektörümüz Prof. Dr. Aygün Attar, 2007 yılından bu yana çeşitli akademik görevlerin ardından, disiplinli, özverili çalışmaları ve yöneticilik vizyonu nedeniyle önce Dekanlığa, 2010 yılında Rektör Yardımcılığına, 2012 yılında ise Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL tarafından Rektörlüğe atanmıştır.
 
SAYIN REKTÖRÜMÜZ, VİZYON DERGİSİ TARAFINDAN, ÖZVERİLİ VE PRENSİPLERİNDEN TAVİZ VERMEYEN ÇALIŞMALARI NEDENİYLE “YILIN REKTÖRÜ” SEÇİLEREK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
 
Vizyon dergisi tarafından okuyucuları arasında yapılan       “Yılın En’leri” anketinde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR yılın Rektörü seçilirken,  Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir AVŞAR’da, yılın dekanı seçilirken, yılın en başarılı TV yöneticisi- Türk basını hizmet ödülü-Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat KARAKAYA seçildi. Yılın en başarılı ajans yöneticisi kamu hizmet ödülü-Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet ÖZBEY, yılın federasyon başkanı-Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep TEKCAN, yılın il belediye başkanı-Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ, yılın kaymakamı ödülü-Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin ATÇI’nın oldu.

 
Ödül törenine ödül vermek için katılan İçişleri Bakanı Efkan ALA, siyaset ve ekonomiyi başlığına koymuş bir yayın organının böyle bir etkinlik düzenlediği için duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:
 
“Dünya tecrübesi bize göstermiştir ki siyasetin iklim oluşturamadığı, kalkınma oluşturamadığı hiçbir ülke ekonomik yönden kalkınma fırsatını elde edememiştir. Siyasi istikrar bir ülke için en önemli kazanımdır, değerdir. Çünkü o bir iklim oluşturur eğer siz bir bölgede iklimi bahara çevirirseniz herkes kendi üzerine düşen kendi ürünü orada üretir oluşturur ve orada toplumun ve dünyanın hizmetine sunar. At başı gittiğini söylediğimiz ekonomi kalkınma ve siyasette demokrasinin temel hak ve özgürlüğe dayanan haklar demokrasisinin inşa edilmesi ve siyaset tarafından önemli siyaset yapma nedeni olan ve bunu oluşturması içerisinde de ekonomik kalkınmayı sağlaması bir ülkenin ortaya koyacağı en önemli değerdir.”
 
Bir gemi de pusula neyse bir ülkede de vizyonun o olacağını belirten Bakan Ala, “Eğer siz ortaya sivil toplumun, kamu sektörünün, özel sektörün girişimcilerin hep birlikte varacağı bir hedef koymazsanız siyasetçiler olarak o zaman toplum sinerji üretemez. Siz nereye gideceğinizi bilmezseniz hiçbir rüzgâr size yardım edemez” diye konuştu.
 
ÜNİVERSİTELER SEÇKİNLERİN BULUNDUĞU KURUMLAR DEĞİL, TOPLUMU SEÇKİN YAPMAK İÇİN GAYRET EDEN KURUMLARDIR
 
Ödülünü aldıktan sonra konuşma yapan Rektörümüz , “ 25 bin öğrencisi olan Giresun Üniversitesini temsil ediyorum. Fındığın başkenti, kirazın anavatanı olan Giresun’un ve hem öğrencilerimin hem öğretim üyelerimin adına sizleri selamlamak istiyorum. Azerbaycan’da doğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma onurunu yaşayan bir akademisyen olarak, ülkemizde 10’un altında olan kadın rektörlerden bir tanesiyim. Benim akademisyen olarak, 2023 hedefinden okuyabildiğim; Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını hedefleyen iddialı, güçlü, aydınlık geleceklere, yarınlara ben varım diyen ekonomik anlamda bilimsel anlamda her anlamda çok güçlü bir Türkiye’dir” şeklinde konuştu.
 
 
 
Konuşmasının devamında, 401 uluslararası öğrencileri bulunduğunu kaydeden Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aygün ATTAR;  “Dünyanın 46 farklı ülkesinden gelen uluslararası öğrencimiz ve bu öğrencilerimize başta güzel Türkçemizi öğrettiğimiz yabancı dil okulumuz var. Yabancı dillere eğitim vermeyi teşvik eden bölümlerimiz ve birimlerimiz ile birlikte naçizane bilgi birikimlerimiz ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. 2023 vizyon dergisi okuyucularına çok teşekkür ediyorum benim için sürpriz oldu.
 
Üniversiteler seçkinlerin bulunduğu kurumlar değil, toplumu seçkin yapmak için gayret eden kurumlardır. Üniversiteler o yüzden vardır. Kadınlara yönelik yaptığımız çalışmalar son derece önemli onun için pozitif ayrımcılık yaparak hepimizi hep beraber vizyon sahibi olan herkesi bütün toplumları sadece Türkiye’nin değil, 50’ye yakın ülkeden akademisyen davet ederek kadına şiddetin önlenmesinde devlet politikalarını araştırma vazifesini götürdük” ifadelerini kullandı.
 
Kadın sorunlarının son bulması için gayret edilmesi gerektiğini vurgulayan Rektörümüz, “Siyaset hayatında kadını daha fazla görmek için onlara biraz daha fazla fırsat sunalım. Yerel seçimler öncesinde ve sonrasında da hep beraberce güçlü kuvvetli Türkiye için; tek millet, tek devlet, tek bayrak altında var olmak için hep beraber çalışalım.” Diye konuştu.
 
Yılın Rektörü seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayın Rektörümüz ; “Başkentte, Karadeniz’deki bir üniversitede de yaşanılanları Ankara’dan duyurabilmek ve bir dergi okurlarının,  En’lerin içerisinde yılın rektörü olarak beni seçmesi mutluluk vericidir.  Aday gösterilmiş olduğumu bile bilmiyordum. Sonuçlar açıklandığında öğrendim ve çok mutlu oldum. 2 yıl önce hedefimiz uluslararası vizyon dedim. Türkiye’nin tanıtılması için en önemli şeylerden bir tanesi bir kadın rektör ve anne olarak kadına şiddeti önlemek için kadın araştırma merkezleri kurduk. Bu sene UNESCO Türkiye’de birçok üniversite içerisinde kadın sorunları bölümünü üniversitemizde açtı. Bu yüzden gururluyuz mutluyuz” diye ifade etti.

HABER : Tolga ERASLAN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.