SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saldırgan güvenliği gördü hedefini değiştirdi

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.dogankentgazetesi.com


Saldırgan güvenliği gördü hedefini değiştirdi

Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi’ne düzenlenen eşzamanlı saldırılarla ilgili soruşturmada önemli bir bilgi gün ışığına çıktı. Adalet Bakanlığı’na 2 el bombası atarak kaçtığı iddia edilen zanlı Hasan B.’nin, asıl hedefinin Başbakanlık Merkez Binası olduğu, ancak bina çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri üzerine hedef değiştirdiği tespit edildi.
Milliyet’in aldığı bilgilere göre, DHKP/C tarafından Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi’ne düzenlenen eşzamanlı saldırılarla ilgili soruşturmasını derinleştiren terör ve istihbarat birimleri önemli bilgilere ulaştı.

Mühimmatla geldiler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yurtdışındayken Ak Parti Genel Merkezi’ndeki çalışma ofisinin bulunduğu 7. ve 8. katlarına yönelik lav silahlı saldırının Muharrem K. tarafından gerçekleştirildiği, Adalet Bakanlığı bahçesine atılan el bombalarının failinin ise Hasan B. olduğu iddia edilmişti.
Hasan B. ve Muharrem K.’nın, güvenlik birimleri tarafından hazırlanan DHKP/C’nin bombalı eylem timi listesinde yer aldıkları ortaya çıkmıştı. Hasan B. ve Muharrem K.’nın eylem gününe kadar örgütün “güvenli ev” olarak bilinen hücrelerinde konakladıkları kaydedildi. Hasan B. ve Muharrem K.’nın, saldırılarda kullandıkları el bombaları ve lav silahlarını da başkente gelmeden önce buralardaki örgüt üyelerinden temin ettikleri tespit edildi.

Önce keşif yaptı
Saldırıların ardından Ak Parti ve Adalet Bakanlığı çevresindeki yüzlerce MOBESE ve güvenlik kamerasını inceleyen emniyet ve istihbarat birimleri, bölgedeki 50’nin üzerinde MOBESE ve güvenlik kamerasında iki zanlının görüntülerini tespit etti. Adalet Bakanlığı’na yönelik saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Hasan B.’nin, saldırı öncesinde bölgede keşif çalışmaları yaptığı da güvenlik kameralarına yansıdı. Kamera kayıtlarında Hasan B. olduğu iddia edilen kişinin, Kızılay’dan Güvenpark’a geldiği, buradan çiçekçi dükkanlarının bulunduğu alandan Başbakanlık Merkez Binası, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bulunduğu kampusun alt giriş kapısının önunden Milli Müdafa Caddesi’ne yöneldiği belirlendi. Zanlının burada oluşturulan güvenlik noktasındaki polisleri görünce yönünü değiştirdiği kaydedildi. Zanlının, Başbakanlık’ın arka kapısına doğru yürürken geri dönmesinin nedeninin yoğun güvenlik önlemleri olduğu belirtildi. 
İncelenen kayıtlar ve eylemin yapılış biçiminin analiz edilmesi sonucu, saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C’nin asıl hedefinin Ak Parti Genel Merkezi’yle birlikte Başbakanlık merkez binası olduğu değerlendirildi. Ancak, Başbakanlık’ın çok sıkı korunması ve özellikle ABD Büyükelçiliği’ne yönelik canlı bomba saldırısının ardından güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılması sonucu bu hedefin değiştiği kaydedildi.
Hasan B.’nin özel güvenlik tarafından korunan Adalet Bakanlığı’nın personel girişini hedef seçtiği belirlendi.



Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/saldirgan-guvenligi-gordu-hedefini-degistirdi/gundem/gundemdetay/24.03.2013/1684235/default.htm



Etiketler: ABD , Kızılay , Recep Tayyip Erdoğan , DHKP-C , Adalet Bakanlığı , el bombası , Milli Eğitim Bakanlığı , Başbakanlık , ABD Büyükelçiliği , MOBESE , saldırgan , canlı bomba , terör , Ak Parti , Parti , Görünce , Muharrem
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Doğankent Gazetesi, Harşit Vadisi'nin Sesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.